Новини от област Стара Загора и България

Влизат в политиката

Кирил Петков и Асен Василев: Искаме да постигнем десни цели с леви мерки

Кирил Петков и Асен Василев: Искаме да постигнем десни цели с леви мерки
Divident.€U Divident.€U

„Заедно с Асен Василев влизаме в политиката. Ще бъдем част от политическия живот и ще участваме в следващите избори”. Това заяви бившият вече служебен министър на икономиката Кирил Петков при предаването на поста на наследничката му Даниела Везиева.

По думите на Петков двамата с Василев обмислят всички варианти, по които могат да излязат като участници в следващите избори, тъй като времето е твърде кратко, за да регистрират партия. "Това не беше предвидено от самото начало", заяви той и допълни: "Декларираме, че това няма да е президентска партия. Ние подкрепяме президента Радев и вижданията му, но това няма да е негова партия".

Все още няма яснота с листата на коя партия и под каква форма ще се явят на изборите на 14 ноември двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев Кирил Петков обеща пълна прозрачност и това, че информацията ще се получи от медиите ясно и конкретно само от тях двамата.

Ясно обаче е друго - нямало да поставят разделителни линии между ляво и дясно.

"Искаме да постигнем с десни мерки леви цели", каза Кирил Петков. Двамата с колегата му вярват, че това може да бъде постигнато.

Влизането ни в политиката не беше планирано, категоричен бе ексшефът на икономическото ведомство.

Държавният глава Румен Радев е отправил покана към Кирил Петков и Асен Василев за участие във втория служебен кабинет. Двамата харвардски възпитаници обаче отказали, тъй като искали да бъдат част от промяната.

"Решението ни беше, че това ще се случи не като част от този служебен кабинет, а като участници в политическия живот на България за по-дълго време", посочи той.

Коментари към новината

Още новини от Политика