Новини от област Стара Загора и България

От утре болницата в Раднево - с нов собственик

От утре болницата в Раднево - с нов собственик
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Най-важната задача на новия собственик ще бъде подновяването на договора със Здравната каса

Утре ще бъде подписан договорът за продажба на болницата в Раднево, след което тя ще премине във владение на новия си собственик - Ибрям Алиев. Това съобщи за Divident.EU кметът на Раднево, д-р Теньо Тенев.

След подписването на договора, Алиев ще трябва да погаси в рамките на 90 дни всички задължения на болницата – както към медицинския персонал, така и към кредиторите и към НАП. Задълженията на болницата до момента надхвърлят 1,5 млн. лева, припомниха от общинското ръководство.

С подписването на договора, Ибрям Алиев ще плати на общината и остатъка от 100 000 лева по сделката. Обявената цена на МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“ беше 200 000 лева. Крайният срок за подаване на оферти за участие в търга за общинската болница в Раднево беше 13 август. Кандидат-купувачът внесе навреме депозит от 100 000 лева за болницата и 40 000 лв. за Медицинския център, каквито бяха и предварителните изисквания. Офертите бяха отворени на 17 август, като единственият кандидат-купувач на здравното заведение и медицинския център беше Ибрям Алиев.

Без договор със здравната каса На този етап е прекратен договора на болницата в Раднево със Здравната каса. За да се сключи отново, новият собственик ще трябва да покрие всички необходими изисквания. Той е съобщил пред общинското ръководство на Раднево, че ще започне ремонт на сградата, като на първо време ще бъде извършено най-необходимото. Не по-малко важна задача ще бъде да се осигури и необходимия персонал.

Новият собственик Първо ще направим обстоен оглед на сградата. Ще приемем цялата база, каза за Divident.€U новият собственик Ибрям Алиев. Целта е да отворим на първо време тези отделения, които са работили до момента, допълни той.

Най-важната задача на този етап , според него, ще бъде подписването на договор със Здравната каса. Новият собственик планира преговори с РЗИ – Стара Загора, както и с Министерство на здравеопазването. Ще спазим всички правила, уточни той.

Алиев допълни, че планира да разкрие и нови кабинети в Медицинския център, за да се използва пълноценно клиничната лаборатория и рентгена.
Новият собственик се надява до Новата година болницата в Раднево да отвори врати и да посрещне първите си пациенти.

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве