Новини от област Стара Загора и България

141 са настанени с ковид в старозагорските болници, единици са ваксинираните

141 са настанени с ковид в старозагорските болници, единици са ваксинираните
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

80% от разкрититите ковид легла в старозагорските болници са заети

141 са болните от ковид са настанени в старозагорските болници, показа проучване на Divident.€U. Ковид отделения са разкрити в УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“, в Медицински комплекс „Берое“ и в болница „Тракия“.

В УМАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ са настанени 94 души, като 12 от тях са в реанимация, съобщи директорът на болницата проф. Йовчо Йовчев. Леглата, определени за ковид в най-голямата болница са пълни на 80%.

Болни от ковид деца в Старозагорско се приемат единствено в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Те могат да бъдат придружавани от родител, когато той е бил контактен, уточни проф. Йовчев. В момента в инфекциозното отделение на болницата е настанено само едно дете, болно от ковид. То е на 11 години и е с двустранна пневмония.

В медицински комплекс „Берое“ са настанени 22-ма болни при 23 разкрити легла. Двама от тях са в тежко състояние, като единият е на асистирано дишане и с тромботични усложнения, съобщи директорът на болницата проф. Кирил Добрев. Той допълва, че от всички, постъпили на лечение болни само 1 е с поставена ваксина. Болният е ваксиниран с еднократната ваксина на Johnson & Johnson.

В болница „Тракия“ са настанени 25 пациенти, болни от ковид. Пет от тях са в тежко състояние в ОАРИЛ, съобщи директорът на болницата – д-р Иван Златков. Нито един от лекуващите се тук няма поставена ваксина, уточняват от ръководството.

По данни на Националната информационнна система днес новорегистрираните болни в регион Стара Загора са 97. През вчерашния ден те бяха 84.
В регион Стара Загора освен в областния град, има разкрити ковид отделения в болницата в Чирпан, Гълъбово и в Казанлък.

Коментари към новината

Още новини от Здраве