Новини от област Стара Загора и България

Поощрение

METRO България подарява ваучери на ваксиниралите се в магазина

1610 08/09/2021 09:38 Общество България
METRO България подарява ваучери на ваксиниралите се в магазина
Divident.€U Divident.€U

Ваучерите са на стойност 20 лева и целят да поощрят хората, които са решили да се ваксинират

Ръководството на METRO България осигури възможност за разполагане на пунктове за ваксинация срещу COVID-19 на територията на своите магазини в страната. Акцията се извършва в партньорство с Министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции по области. На този етап функционират ваксинационни пунктове в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. На по-къснет етап ще се включи и Метро - Стара Загора.  Акцията ще продължи до края на месец септември, съобщават от ръководството.
Ако решите да се ваксинирате докато пазарувате, може да направите това от 10 до 18 часа.
Всеки гражданин, избрал да се ваксинира в пункт на територията на МЕТРО, ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да използва за пазаруване в магазина или да дари за социално значима кауза в специално обозначени за целта кутии на „Вход клиенти“ в търговските обекти. Дарените от кампанията средства ще бъдат предоставени на фондация BCause за Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19.

Ваксини В пунктовете на „Метро“ са налични всички видове одобрени от Европейската агенция по лекарствата (EMA) ваксини срещу COVID-19.
Действията на МЕТРО са с цел разкриване на допълнителни възможности за ваксинация на населението, което ще допринесе за по-лекото преминаване през настоящата четвърта вълна на пандемията и намаляване на нуждата от стриктни мерки. Един от най-тежко засегнатите от ограниченията е ХоРеКа секторът, на който компанията е доверен партньор от стъпването си на българския пазар преди повече от 20 години.

Мотивът „В МЕТРО сме уверени, че ваксинацията е ключът към завръщането към нормалния ни ритъм на живот. Благодарение на пунктовете на територията на нашите магазини ще допринесем за намаляване на нуждата от нови ограничителни мерки и затваряне, които се отразяват крайно негативно на сектор „Хотелиерство и Ресторантьорство“. Действията ни показват и ролята на компанията в обществото, която дава още възможности за ваксинация, за да помогне на бизнес клиентитe ни да се върнат към нормалното си русло в най-скоро време“, казва Никола Готрон, изпълнителен директор на МЕТРО България.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество