Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Седем школи на "Телерик" стартират в обновената сграда на компютърното училище

Седем школи на Телерик стартират в обновената сграда на компютърното училище
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

На втория етап от строителните работи ще бъдат изградени общежитие и многофункционална сграда

Професионалната гимназия по компютърни технологии и математически анализи в Стара Загора ще посрещне първия учебен ден в напълно обновена учебна сграда. Ремонтът на бившето Първо основно училище, в което ще бъдат настанени ученици и учители от гимназията вече е приключил. Предстои държавно-приемателна комисия на 27 август, съобщи за Divident.€U заместник-кметът Иванка Сотирова.

Санирана е цялата сграда, класните стаи са с винилово подово покритие, направено е цялостно преустройство на приземния етаж на сградата, където ще бъдат оборудвани кабинетите по информационни технологии. Напълно обновен е физкултурния салон на училището, както и тоалетните помещения, които отговарят на всички съвременни изисквания. Ремонтните работи на сградата струваха на Община Стара Загора 2 млн. лева.

В училището ще бъдат настанени четирите паралелки на Професионалната гимназия по компютърни технологии и математически анализи, като всяка от тях е с по 27 ученици. Тази година са били приети ученици за 2 нови паралелки. Те са постигнали висок успех на приемните изпити.

В обновеното училище ще бъдат провеждани и образователните програми на „Академия Телерик“. Седем школи на академията ще се проведат в Стара Загора през новата учебна година. Те ще започнат работа от 1 октомври. В тях ще се включат деца от Професионалната гимназия по компютърни технологии, от Природо-математическа гимназия "Гео Милев", както и други, които проявяват интерес към обучението в школата на "Телерик".

През следващите дни стартира вторият етап от проекта за училището. Той включва изграждане на общежитие и за 60 деца и многофункционална зала. Стойността на този проект е 4,3 млн. лева. Вече е избрана фирмата изпълнител.
Тя ще има ангажимента да се погрижи през следващите дни за модерното оборудване на класните стаи.

До този момент в Професионалната гимназия по компютърни технологии и математически анализи в Стара Загора учат деца, както от Стара Загора, така и от Габрово, Твърдица, Нова Загора. Целта е училището да стане притегателно място за подготовка в областта на математиката и компютърните технологии за ученици от цялата страна. Осигурени са всички условия за качествен образователен процес, обучението е на високо ниво. Затова и желаещите да учат тук стават все повече , казва зам.-кметът Сотирова.

Коментари към новината

Още новини от Образование