Новини от област Стара Загора и България

Тази вечер

Фенове от страната пристигат за рок феста край Мъглиж

8773 20/08/2021 13:13 Култура Сцени
Фенове от страната пристигат за рок феста край Мъглиж
Divident.€U Divident.€U

10 музикантски банди се грижат за доброто настроение на рок феновете

Тази вечер от 19 чака стартира рок фестът, който ще събере в местността Равня кръй Мъглиж стотици фенове от страната и региона. Първи ще излязат на сцената Алекс, Бия и Мила от PEOPLE OF MAHA,представители на столичния алтернативен рок.
Групата е създадена през 2018г. , когато трите дами се запознават по време на благотворителни концерти, организирани от музикалното им училище. Бандата успешно съчетава различни стилове, за да създаде музика, свързана с теми, близки до сърцето им. През 2020 г. излиза техният първи сингъл "Let’s Go to War", последван от видео клип. През 2021 г. PEOPLE OF MAHA издават няколко сингъла, а на 11 юни излезе дебютния им албум "Blue to Gold" заедно с клип към третия сингъл "The Silence", уточняват организаторите на превърналия се вече в традиция фестивал на рока и свободния дух.

10 музикантски банди, сред които най-известни са роклегендите от Конкурент и Контрол ще забият за феновете си в петък и събота. Мястото, където ще се проведе рок феста е снабдено с вода и електричество, има разставени химически тоалетни и достатъчно пространство за разпъване на палатки, възможно е бързо придвижване с автомобили до намиращи се в района къщи за гости.

Концертът на Конкурент е от 23,00 часа в петък, а Контрол ще излязат по същото време в събота, фенове на рока препоръчват непременно да бъде видяно и чуто участието на старозагорската група ROCKSTAGE, която от 2009-а година насам изпълнява рок кавъри на известни банди, както и авторски парчета за всякаква аудитория и вкус. Съчетава клубните изяви с участия на фестивали и мотосъбори. Актуалният състав на групата е Борислав Стоянов /вокал/, Станко Димитров /китара, вокали/, Танkо Сандев /бас, вокали/, Койчо Митев /китара, вокали/, Виктор Христов /барабани/, те ще се появят от 20 часа на 20 август. Пак от Стара Загора ще пристигнат музикантите на IVO RUEV BAND 69 , които са своеобразни кръстници на феста с началната строфа на хита си "We Are All Around".В момента групата пее само на български и е успяла да изгради свой собствен стил, в който има много от влиянието и традициите на българският рок. Отскоро зад барабаните е Цецо Загорски, който замени Станимир Михайлов.
Неотменно изискване за участие във вече осмото издание на феста е групите да изпълняват само авторски парчета, напомнят организаторите. Община Мъглиж активно съдейства в оргавизирането и провеждането на рок феста, който  доби популярност   в цялата страна.

Коментари към новината

Още новини от Култура