Новини от област Стара Загора и България

Показаха оригиналната корона на бъдещата Царица Августиада 2021

1077 09/08/2021 13:00 Култура Изложби
Показаха оригиналната корона на бъдещата Царица Августиада 2021
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Фестивалът вече набира кандидатки за участие в конкурса за избор на новата Царица Августиада

Десетото юбилейно издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада" е в трескава подготовка да избере своята нова Царица "Августиада". Оригиналната корона на бъдещата царица вече е изработена и очаква своята покорителка.

Новата корона бъдещата Царица Августиада 2021Тази година официален партньор на конкурса отново е Модна агенция "Ивет Фешън" и ще предостави специална награда на победителката. По традиция всички участнички в конкурса получават подаръци, осигурени от организаторите и спонсорите. Те ще вземат участие в събитията на фестивала.

Организаторите отправят покана към всички млади дами да се включат в конкурса за избор на Царица на "Августиада" 2021. Кандидатките за участие в конкурса трябва да имат навършени 16 години, да предоставят кратка информация за себе си, 2 снимки в цял ръст и 1 портретна – с близък план на лицето. Критериите за право на участие са красота, индивидуалност и естетика, стил, познания и интелект, умение за общуване.

При подготовката за конкурса претендентките за титлата „Царица на Августиада“ посещават културно-исторически обекти, свързани с града Августа Траяна, за да се докоснат до античното наследство на Стара Загора и споделят преживяното. Също така посещават и участват в гроздобер, запознават се с производството на вино, представят се пред старозагорската общественост чрез медиите.

Записването за участие е от 5 август до 10 септември 2021 г. в офисите на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, ул. „Г. С. Раковски” 66 и в Обществен дарителски фонд Стара Загора, ул. „Граф Игнатиев” 14, в работни дни от 10:00 до 17:00 ч., или на имейл [email protected].

Кастингът, на който ще се изберат претендентките, ще се проведе на 11 септември 2021 г. от 12:00 ч., във фоайето на Държавна опера – Стара Загора. Конкурсът ще се проведе на 24 септември 2021 г. от 20:30 ч. на открита сцена на Античната улица Августа Траяна.

Организатори на десетото юбилейно издание на Фестивала на виното и културното наследство "Августиада" отново са Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в партньорство с Община Стара Загора. За втора поредна година фестивалът ще се проведе на открито на Античната улица Августа Траяна в Стара Загора от 24 до 26 септември 2021 г.

Коментари към новината

Още новини от Култура