Новини от област Стара Загора и България

Състезателката на СКЛА "Берое" - Стара Загора

Мирела Демирева е на финал в Токио! Преодоля 195 см

1157 05/08/2021 07:00 Спорт България
Мирела Демирева е на финал в Токио! Преодоля 195 см
Divident.€U Divident.€U

Финалът в дисциплината скок на височина в Токио е тази събота от 13,35 часа

Сребърната ни медалистка от Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. Мирела Демирева преодоля квалификационната височина от 1.95 м и се класира за финала на висок скок в олимпийските игри по лека атлетика в Токио. През 2016 година Демирева спечели сребърния медал, преодолявайки 1,97 м.

На финала в Токио за първото място с Мирела Демирева ще се състезават още 13 състезатетелки.

Мирела Демирева преодоля височината от 1.95 от третия опит. Финалът в нейната дисциплина ще започне в 13.35 часа тази събота, 7 август.

Мирела Демирева е състезател на Спортен клуб по лека атлетика "Берое" - Стара Загора. По време на състезанието тя имаше подкрепата на своята майка от трибуните на Олимпийския стадион в Токио. Причината е, че Валя Демирева е на Игрите като треньор на спринтьорката ни Инна Ефтимова.

"Стискайте палци, ето, започна се. Стъпка по стъпка, скачам на финала. Този сезон като цяло ми е трудно да си намеря ритъма. Във форма съм, чувствам се добре, здрава съм. Сигурна съм, че на финала ще е по-добре. Това е Олимпиада, във всяка дисциплина резултатите са различни, няма какво да ми тежи. Готвила съм се пет години, стискайте ми палци, ще скачам на финала", сподели състезателката пред БНТ.

Снимки: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Коментари към новината

Още новини от Спорт