Новини от област Стара Загора и България

Преди Националния съвет на партията

Социалисти поискаха оставката на Корнелия Нинова

372 25/07/2021 13:05 Политика Опозиция
Социалисти поискаха оставката на Корнелия Нинова
Divident.€U Divident.€U

С протест и викове „оставка“ социалисти посрещнаха социалисти преди Националния съвет на БСП. Протестиращите настояват за конгрес на партията още тази есен, на който да се реши за ръководството на БСП и да се спре с разединението на социалистите.
Протестиращите носеха плакати "Партията е важна! Не лидерът!", "Нинова, промяната започва от твоята оставка!","Ние сме БСП!". Сред тях бяха Валери Жаблянов, Весела Лечева и Велислава Дърева.
Няма как партията да става заложник на нечии властови амбиции, коментира пред журналисти Весела Лечева, член на НС на партията. Затова сме тук да поискаме конгрес и да се поеме политическа отговорност за тежкия изборен резултат на последните избори, заяви тя и отбеляза, че политическа отговорност се носи с подаване на оставка на цялото ръководство.

Привържениците на Корнелия Нинова казаха, че партията не се разпада, а целта е да се отклони вниманието от по-важна тема, каквато е бъдещото управление на страната.
БСП днес трябва да обсъди резултатите от изборите на 11 юли и да реши как да продължат разговорите с „Има такъв народ“. В дневния ред на пленума се предвижда да бъде представен и доклад за резултатите от парламентарните избори, както и резултат на кампанията и мерки за действия, които е необходимо да предприеме левицата.

Корнелия Нинова изрази вече готовност БСП да продължи разговорите с ИТН, като се очаква следващият им етап да бъде на експертно ниво. След срещата ИТН в събота тя обясни, че макар да имат известни сходства, левицата няма да отстъпи по някои важни за тях теми като приватизацията на ББР, концесията на магистрали и отлагането на индексирането на пенсиите за 2022 г.
Същата готовност заявиха преди това и „Изправи се БГ! Ние идваме”, както и от "Демократична България", с която имаше преговори в петък.

Коментари към новината

Още новини от Политика