Новини от област Стара Загора и България

На преговори

Мустафа Карадайъ на срещата с ИТН: Безусловна подкрепа няма

Мустафа Карадайъ на срещата с ИТН: Безусловна подкрепа няма
Divident.€U Divident.€U

Тошко Йорданов: Персоните в кабинета са наша отговорност

На масата на преговори с „Има такъв народ“ днес седнаха представителите на ДПС.
„Повечето от идеите ни съвпадат. Имаме и различия. От наша страна заявихме, че безусловна подкрепа няма. Едно неотменимо условие за нас е възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията. Това означава НС да заеме мястото си според Конституцията на Република България и държавният апарат да не се използва като бухалка срещу гражданите и бизнеса“, каза в изявление след края на срещата с „Има такъв народ“ лидерът на ДПС – Мустафа Карадайъ.

От своя страна представителите на „Има такъв народ“ уточниха, че не са търсили подкрепа в днешната среща, по-скоро са изложили идеите и програмата си за бъдещо управление на страната. Изложихме вижданията си за програма, след което ДПС направи същото. От ДПС казаха, че за тях персоните в кабинета са важни, ние уточнихме, че това е наша отговорност“, каза след срещата лидерът на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Партията на Слави Трифонов започна преговори за сформиране на правителство в петък. Първата от серията триднедневни преговори бе с "Демократична България". Тогава стана ясно, че една от общите цели, която си поставят "Има такъв народ" и "Демократична България" ако се стигне до правителство са реформи в съдебната система, като смяна на главния прокурор Иван Гешев, предсрочна смяна на състава на ВСС и закриване на спецсъдилищата и спецпрокуратурата.

В събота от "Има такъв народ" преговаряха с "Изправи се БГ Ние идваме!", а по-късно и с "БСП за България".

 

Коментари към новината

Още новини от Политика