Новини от област Стара Загора и България

Директорът на ТЕЦ "КонтурГлобал" Красимир Ненов е предложен за министър на енергетиката

Директорът на ТЕЦ КонтурГлобал Красимир Ненов е предложен за министър на енергетиката
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Изпълнителният директор на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" Красимир Ненов е предложението на партия "Има такъв народ" за министър на енергетиката. Лидерът на партията, Слави Трифонов, обяви номинацията в специално изявление тази сутрин, в което представи целия състав на проектокабинета си.

Красимир Ненов е изпълнителен директор на "ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3" от пролетта на 2017 година. От 2003 година е в ръководството на топлоцентралата. В продължение на 10 години отговаря за търговската дейност на дружеството. Изпълнявал е длъжността директор на три газови електроцентрали на Енел в Русия.

Красимир Ненов e икономист и финансист. Придобива бакалавърска степен по икономика в университета в Арканзас, САЩ. Има магистърска степен по стопанско управление от университета Корнел, САЩ, както и магистърска степен по бизнес администрация от университета в Льовен, Белгия.

Бил е търговски мениджър и директор в големи енергийни компании в България и Русия. В момента е изпълнителен директор на КонтурГлобал Марица Изток 3. Говори четири езика. На 52 години.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Политика