Новини от област Стара Загора и България

Слави Трифонов обяви състава на бъдещото правителство на „Има такъв народ"

Слави Трифонов обяви състава на бъдещото правителство на  Има такъв народ
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Лидерът на партия „Има такъв народ“, Слави Трифонов, обяви в 24-минутно изявление по телевизията си 7/8, че ще приеме мандата за съставяне на правителство без да влиза в коалиции с други парламентарно представи партии в новия 46-ти парламент.

Трифонов обяви и имената на министрите, като представи накратко и професионалните им качества и постижения.

Преди да го направи, Трифонов, подчерта, че е предложил в бъдещото правителство да влязат трима министри от служебния кабинет на Радев,, но те са отказали. Това са министъра на икономиката Кирил Петков, на финансите Асен Василев и на образованието проф. Николай Денков.

Така за премиер на правителството на „Има такъв народ“ Слави Трифонов предлага икономистът Николай Василев, познат ни от правителството на НДСВ и след това на тройната коалиция.

За министър на финансите е предложена Мария Бойчинова, Любомир Дацов за министър на икономиката, Наталия Митева за министър на образованието, иновациите и науката, генералният директор на ТЕЦ „КонтурГлобал“ Красимир Ненов за министър на енергетиката.

Имунологът д-р Велислава Петрова е предложението за министър на здравеопазването, Михаела Лашова за министър на регионалното развитие и благоустройството, Христо Алексиев за министър на транспорта, Ивайло Кожухаров за министър на туризма.

Пламен Абровски е изборът на "Има такъв народ" за министър на земеделието, храните и горите, Теодора Генчовска за министър на отбраната, Лилия Иванова за министър на труда, социалната и демографската политика

За министър на културата е предложена Станислава Армутлиева, Петър Илиев за министър на правосъдието, Радостин Василев за министър на младежта и спорта, Антония Валентинова – за министър без портфейл по ромските въпроси, дипломатът от кариерата Ради Найденов – вицепремиер и министър на външните работи, Николай Радулов – министър на вътрешните работи.

Слави Трифонов обяви, че очаква президентът Радев да му връчи мандата за съставяне на правителство и обеща да не остани ненаказани всички, които попадат под ударите на правосъдието. Той заяви още, че сред приоритетите на неговото управление е построяването на достатъчно детски градини за всички деца на България, строителство на магистрали – „Хемус“ и магистрала от Варна през Бургас до Турция, премахване на специализираната прокуратура и други.

Коментари към новината

Още новини от Политика