Новини от област Стара Загора и България

Лидерът на КОД д-р Петър Москов: Зелената сделка в този си вид е комунизъм

Лидерът на КОД д-р Петър Москов: Зелената сделка в този си вид е комунизъм
Съдържание от КП Национално обединение на десницата Съдържание от КП "Национално обединение на десницата"

Излизайки от ковид кризата, последното нещо, което е нужно на България, е нов удар върху икономиката и бизнеса“. Това каза в Стара Загора по повод „Зелената сделка“ и опасността от преждевременно закриване на мощностите в енергийния комплекс „Марица Изток“ лидерът на Национално обединение на десницата и основател на партия КОД д-р Петър Москов.

„Дясното управление взема решения, които са обосновани от икономическите закони, а не от политически съображения и интереси. В този си вид „Зелената сделка“ е вид комунизъм - слагане на политическа цел пред икономиката, без да са отчетени реалните последствия за хората от тази цел.

Национално обединение на десницата е за предоговаряне на алтернативи по отношение на „Зелената сделка“, така че хората в комплекса да продължат да работят и през следващите години. Затварянето на комплекса „Марица Изток“ до няколко години така, както налагат условията по „Зелената сделка“, ще означава рязък спад в българската икономика и тежък удар върху живота на хората от регион Стара Загора. България трябва да има енергийната си сигурност и конкурентоспособна икономика, силна държава, която да организира и финансира процесите на образование, здравеопазване и сигурност в полза на хората, смятат от Национално обединение на десницата.

 Водачът на листата Атанас Атанасов„Дясното говори истината - неща които са икономически обосновани и които не променят хората в името на някакви социални утопии, а променят условията така, че да бъде добре за хората“, посочи Петър Москов и подчерта, че е много важно българите да се научат да различават партиите с истинско дясно мислене от онези, които само твърдят, че са десни.

Лидерът на Национално обединение на десницата Петър Москов заедно с кандидати на коалицията от Стара Загора за народни представители в бъдещия парламент разговаряха със свои симпатизанти и с граждани по пешеходната зона в Града на липите, представяйки своите виждания за по-доброто управление на държавата.

Да се дават привилегии на едни за сметка на други е левичарски разрушителен компромис. Да се допуска публичните системи на здравеопазване, образование и сигурност да бъдат превърнати в личен бизнес с добавена стойност е разрушителен компромис. Да се грижиш за малцинствата за сметка на работещите хора, е левичарски разрушителен компромис. Работещият човек не може да издържа мързеливия. Това са само част от принципите, които залягат в политическата програма на Националното обединение на десницата. 

„Нашата цел е България да стане богата, просперираща държава с инициативни и богати граждани. Хората живеят добре, когато живеят в силна държава. За нас това означава свободни и икономически независими българи. Това означава държавата да направи добра инфраструктура, модерно здравеопазване, качествено образование, социална грижа за бедни и болни хора, но не и за мързеливи, каза пред симпатизанти и граждани водачът на листата на Национално обединение на десницата – Атанас Атанасов.

Коалицията, обединяваща ПП КОД („Консервативно обединение на десницата“), ПП Български земеделски народен съюз, ПП „Български демократически форум“ и ПП „Средна европейска класа“, продължава тезата за обединение на смисленотоД-р Петър Москов в дискусия с граждани дясно, което изгубихме в компромисите през така наречения преход. Затова каузата на Национално обединение на десницата е „За България – без компромис!“. „Убедени сме, че на България не са и нужни компромиси в името на това аз или някои от моите колеги непременно да бъдат избрани за народни представители. Именно затова отказах ПП КОД да влезе в големи коалиции“, посочи Москов.

На България е нужна промяна, но промяната не може да стане чрез обикновена замяна на старото с нещо ново. „За нас пътят към тази промяна не минава през съюз между старата левица, в лицето на социалистите и техните сателити, и на новата левица – проевропейската, модерна, зелена левица, в лицето на „Да, България“. Това не е пътят на промяната!“, категоричен е Петър Москов. Промяната няма да настъпи със смяната на едни хора с други, ако те продължават да извършват едни и същи политики.

„Ако бъдещия парламент има дясно управление, това би означавало ясно обръщане към реалните екологични проблеми на държавата - чистотата на водата, на въздуха и на почвата и консолидирана позиция на всички източноевропейски държави, които търсят начин да се отърват от идеята, че трябва да затворят енергетиката си и да спрат конкурентоспоспособността на икономиката си“, казва Петър Москов. Той и хората от Национално обединение на десницата са убедени, че парламент без реална, ценностно обоснована десница, няма да бъде нито траен, нито смислен.

„Нека се основаваме на това, което сме като нация - християни и хора, които уважават традициите си, призоваха кандидат-депутатите от Старозагорски избирателен район. Според водачът на листата с Бюлетина №19 в Стара Загора – Атанас Атанасов, най-важният ангажимент на държавата е да изработи политики, да ги финансира и наложи в отделните сектори. От там нататък ангажиментът на политиците е да оставят хората да работят.

Десницата е за това да се осъществят необходимите промени във всички сектори - лустрация, премахване на всички зависимости от правителството, разделяне на политиците от икономиката, план за връщане на личната свобода, енергетика, чиста околна среда, декомунизация на обществото, съдебна система и борба с корупцията. 

„Нашата борба не е за власт и постове. Гласувайте с бюлетина 19 в името на „България – без компромис“, призоваха кандидат-депутатите от Национално обединение на десницата в Стара Загора.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари към новината

Още новини от Политика