Новини от област Стара Загора и България

11-годишна певица от Стара Загора изпя песен на китариста на "Атлас"

5007 29/06/2021 11:00 Култура Сцени
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Песента "Самодивски сълзи" спечели наградата на телевизия EKids

11-годишната талантлива певица от Стара Загора Кая Иванова представи новата си песен "Самодивски сълзи" на VII-я Фестивал за вокални изпълнители "Вярвай, Искай, Можеш" 2021 в Банкя.

Кая е ученичка в IV ОУ "Кирил Христов" в Стара Загора. Тя се занимава с поп пеене от 2 години и свири на пиано. Малката певица притежава множество отличия от вокални конкурси и вече работи по новия си репертоар за настоящия фестивален сезон.

Това е първата песен, написана за Кая Иванова от композитора и китарист на група „Атлас“ Пепи Писарски, който е автор и на много любими песни за деца.

Видеоклипът е заснет на няколко красиви места в България. Първата част е вдъхновена от прекрасния роден град на Кая - Стара Загора. В първите кадри на видеото Кая минава през каменната арка до паметника на Митрополит Методий Кусев, която изглежда като магическа приказна врата, и се озовава насред красива планинска местност. Тези кадри от приказката на самодивата са създадени в едно красиво кътче в планината Верила. Част от снимките са направени в Стара планина край Мъглиж.

Песента на Кая „Самодивски сълзи“ спечели специална награда и финансова подкрепа от телевизия „EKids“. Наградата беше връчена на младата певица от любимите на няколко поколения бъргари братя Аргирови и водещия на предаването „Любими песни за любими хора“ по БГ Радио – Наско.

 

Коментари към новината

Още новини от Култура