Новини от област Стара Загора и България

Иван Георгиев, ПП "Републиканци за България": Нужна ни е държава с еднакви правила за всички и сплотена нация

Иван Георгиев
Иван Георгиев, ПП Републиканци за България: Нужна ни е държава с еднакви правила за всички и сплотена нация
Съдържание от ПП Републиканци за България Съдържание от ПП "Републиканци за България"

Какъвто и да е изходът от извънредните парламентарни избори, той ще остане в историята след тях първо като най-младия кандидат за народен представител от област Стара Загора, водач на листа и водач на една от най-новите формации у нас, обещаващ нов десен проект за България. И после с енергията, идеите и волята за промяна.

За своите 29 години, Иван Георгиев, първи в листата на ПП „Републиканци за България“ в 27 МИР е изключително израснал и мъдър човек. Съпруг, баща на две деца- първокласничка и син на една година.

Дипломиран педагог по спортно- техническа подготовка от ПУ „ Паисий Хилендарски“ в Пловдив и мениджър на транспортна фирма, общественик, активист на ПП “ Републиканци за България“, а отскоро и областен координатор на формацията.

Човек, който обича спорта. Бивш юноша на футболен отбор „Берое“ и на софийския „Левски Спартак“, чието юношеско хоби не го е напуснало и до днес.

Иван умело балансира между семейството, бизнеса и спорта. Вече и в политиката. В нея е ново лице за хората, но за близки и приятели – човек с активна позиция, принципи и мъж на честта.

„Сега в България е трудно за всички. Надеждите на родителите ни, са стигнали до никъде. Чувстват се излъгани, употребени и предадени.” Иван твърди, че в тези тежки дни ни трябва обединение и да си спомним, че именно „Съединението прави силата“. Трябва диалог, а не омраза , трябват решения, а не само въпроси !

Той никога не е бил от „мирните“ и инертни хора. Спортният хъс и активност бележат дните му и преди тази поредна предизборна кампания. В предишната е бил сред най- активните и като доброволец, и като участник. Като лидер на Младежката организация на формацията в област Стара Загора организира и участва в поредица спортни и благотворителни кампании. Затова и приема участието си с отговорната задача да е първи, при това в листа на нова формация, каквато е ПП“ Републиканци за България“, като кауза и най- важната работа сега.

Амбициран е, той и неговите колеги- все млади хора, да утвърдят тази формация и да съберат съмишленици: млади, напористи, активни, възпитани и умни хора. С желание да участват в промяната на България.

 На фона на политическата и икономическа криза у нас е наложително новите хора да са освен професионалисти и много смели. Честни и отговорни, непокварени от житейските и властови изкушения, убеден е Иван Георгиев. Политическата работа, властта, се оказаха коварни за много хора, които бързо забравиха откъде са тръгнали, споделя първият в листата на Републиканците в Стара Загора. Твърди, че успешният политик трябва да умее да уважава и да не забравя, че негов дълг е да работи именно за хората! Затова съзнателно избира нова партия, на по- малко от година- Републиканци за Българя. Нов, десен и с много потенциал за развитие проект, с изключително добра програма за развитие на страната.

Силна мотивация за активно участие във формацията и в предстоящите избори намира и от живота, от отчайващата липса на справедливост в обществото и повсеместната корупция. От проблемите на младите хора и младите семейства, чийто представител е той самият.

„Не виня никой от моите приятели и познати, които поемат навън. Макар да ми се иска да останат тук. Разбирам ги. Когато дълго стоиш на едно място и условията пред теб за развитие ги няма, логичният път, който сънародниците ни избират, е реализация в чужбина. В следствие на което резултатът е следният: над два милиона и половина българи зад граница, държава в криза и бизнес с огромна липса на кадри! Затова счита за изключително далновидни и много разумни, предложенията от Програмата на Републиканци за България, конкретно в сектора за демографските политики и подкрепата за новите семейства.

Безлихвените жилищни кредити, облекченията за младите семейства, създаването на програмата от учене към заетост, в помощ на завършващите училище или университет при намиране на работа, удвояването на ин витро процедурите, финансирани от държавата и трайното заселване у нас на българи от чужбина, както и редовното изучаване на религия в българското училище, като стабилна основа за опазване и създаване на житейски ценности за жизнено наложителни за спасяването на българската нация от изчезване. Тази задача трябва да е първа за всеки политик, убеден е водачът на лисата на ПП „Републиканци за България“ в област Стара Загора.

За Иван Георгиев, въпреки многобройните проекти, финансирани от НПО-та и от европейски институции, налетите милиарди левове в Десетилетието на ромското включване, приключило безславно, както и започнало, с цел интеграцията на ромите, не са довели до резултат.

Така един от най- съществените етно-социални проблеми в България все още не намира своето разумно и полезно решение. Нещо повече, превръща се в още по- голям проблем, категоричен е Иван Георгиев. Ромските общности все още продължават да живеят в гета, социалното разслоение и социалната нетърпимост в много отношения, продължава и дори става още по- яростна, допълва той. Ето защо, според него е необходим цялостен, отговорен подход за интегриране на тази общност от хора. „Наливането“ на едни пари през социалното подпомагане, потъващи незнайно в последствие за какво и къде, не е решение.

За Иван Георгиев това може да стане чрез задължителни образователни курсове за възрастни и задължително основно и средно образование за учениците. По този начин ще се преодолее постепенно сегрегацията.

Бъдещето на децата на България е наша Днешна работа, категоричен е Георгиев. Неотложна при това! За да се случи, е нужна държава с еднакви правила за всички и сплотена нация.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари към новината

Още новини от Политика