Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Елена Ангелинина, водач на "Българските патриоти": Ще работя активно по семейните политики в новото НС

Елена Ангелинина, водач на  Българските патриоти: Ще работя активно по семейните политики в новото НС
Съдържание от Коалиция Българските патриоти Съдържание от Коалиция "Българските патриоти"

Елена Ангелинина е водач на листата на Коалиция „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ в 27-ми многомандатен Старозагорски избирателен район.
Разговаряме с нея за това кое успя да обедини трите партии в Коалиция „Българските патриоти“, както и за целите ѝ като водач на листата в Старозагорско.

- Госпожо Ангелинина, бихте ли ни разказали повече за себе си?
- Завърших висшето си образование в Швейцария. Имам бакалавърска степен по „Бизнес администарция“ от американския университет „Норт Ууд Юнивърсити“.
Преди това имам швейцарската степен за мениджмънт в хотелиерството, ресторантьорството и туризма. Не съм работила дълго по специалността си. След като завърших, започнах да се занимавам с нещо съвсем различно – счетоводство и икономика.

- Как попаднахте в българската политика?
- Случи се случайно. Може би всичко тръгна от там, че винаги - където и да съм била по света, съм носила България в сърцето си. Като български патриот, винаги ме е било грижа за нашата България, за просперитета на моите сънародници. Желанието ми е като народен представител да работя преди всичко за повишаване на доходите на българите, пенсиите да бъдат преизчислени по начин, който осигури достойни старини на нашите родители и на следващите поколения пенсионери. Мисля, че в българската политика преди всичко липсва истинско желание всичко това да се случи. С моята компетентност и образование мога да помогна това да се случи в действителност.
Като жена и майка съм мотивирана да работя по политиките в помощ на българското семейство, децата, майките. Семейните политики са мой приоритет и ангажимент от много години.

- Вие бяхте депутат в 44-то Народно събрание. Какво успяхте да постигнете там?
- Работата ми в 44-то НС беше кратка. Влязох в НС малко преди да изтече мандата му, нямам дори година като народен представител. Но бях активна по всички политики, по които работихме като представители на партия „Воля“. Изготвихме уникален по своя род документ, наречен „Пътна карта на детското щастие“, в който са заложени редица законопроекти, подпомагащи семействата, майките и децата. Това са и основните принципи, по които ще работя и занапред. Като майка на две деца тези политики са от първостепенна важност за мен.

- Какви мерки трябва да се вземат, според Вас, за да се развива по-успешно малкия и среден бизнес в страната?
- Работата в посока подкрепа на малкия и среден бизнес винаги е бил и ще бъде приоритет в работата ни като представители на ПП „Воля“. Това е бизнесът, който пострада най-много от кризата, в която се намираме в момента заради ковид пандемията. Няма да се откажем и занапред от идеите си за държавна верига бензиностанции, за безплатни лекарства за пенсионери над 65-годишна възраст и за ученици до 18 години.

- Коалиция „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ събира партии с различни политически възгледи. Кое успя да Ви обедини?
- Успяхме да се обединим около 10 основни принципа, общи за трите партньорски партии. Ще ги следваме стриктно и занапред. Най-важно е да има обединение, диалог, да се върне дневния ред  на гражданите в Народното събрание. Трябва да се мисли за хората и да се работи за решаване на проблемите.

- До момента сте били депутат на ПП „Воля“от Варна. Каква ще бъде целта Ви като водач на лисата на патриотите в Стара Загора?
- За мен е голяма чест и отговорност да бъда водач на листата на Коалиция „Българските патриоти“ в Стара Загора. Благодарна съм, че бях номинирана за тази позиция и получих подкрепата от лидерите на партньорските партии. Това, че не съм от тук още повече ме мотивира да работя активно за решаване проблемите на региона и в полза на старозагорци. Благодарна съм, че поемам щафетата от един от най-добрите депутати в 44-то Народно събрание, с които Стара Загора може да се гордее – Кръстина Таскова.

- Как ще протече предизборната ви кампания като водач на старозагорската листа?
- Предвиждаме преди всичко всекидневни срещи с хората региона, които вече текат. Срещите лице в лице ми дават възможност не само да представя програмата за управление на коалицията, но и да изслушам личните проблеми на хората. Щастлива съм, че повечето сънародници осъзнават колко е важно за България патриотите да присъстват в новото Народно събрание. Защото те са единствения гарант, че политиките в защита на националните интереси на страната ще продължат и през мандата на новото Народно събрание.

Купуването и проването на гласове е престъплание!

Коментари към новината

Още новини от Политика