Новини от област Стара Загора и България

Откриват скейтпарка и други знакови за Стара Загора обекти през юли

Откриват скейтпарка и други знакови за Стара Загора обекти през юли
Divident.€U Divident.€U

По план през юли ще завърши ремонта на няколко знакови за Стара Загора обект, съобщи кметът Живко Тодоров. До 2 седмици ще бъде открита Станционната градина. Там ремонтът вече приключва. Това е първата рехабилитация на Станционната градина от създаването ѝ до момента. Общата стойност на проекта е 4 млн. 394 хил. лв. От тях безвъзмездната финансова помощ от ОП „Региони в растеж“ е в размер на 4 млн.лв. Фирмата изпълнител е „ВДХ“ ЕАД. Общата площ на градината е близо 52 дка.

В Станционната градина са реализирани интересни решения за занимания на деца от всички възрасти. По време на ремонтните дейности беше извършена реорганизация и цялостно подновяване на алейната мрежа с нови различни по форма и цвят бетонови павета. Оформени са три площадни пространства, ситуирани при северния, южния вход на градината и в централната зона. Там водната площ е комбинация от сух фонтан и водно огледало.

Изградена е детска велоалея с обучителна площадка по „Безопасност на движението“, както и четири детски площадки за различни възрастови групи – от 0 - 3 год., от 3 -12 год. и от 12 - 18 години, които отговарят на съвременните тенденции за безопасност. Ремонтните дейности включват и цялостна подмяна на парковата мебел и осветителните тела с нова съвременна визия.

Дъждовното време удължи срока на завършването на скейтпарка в Стара Загора, съобщи Тодоров. Той увери, че обекта също ще е готов най-късно до края на юли.

Завършването на ремонта в Зоопарка пък също ще приключи в края на юли или началото на август. Реконструкцията там започна на 21 септември 2019 година. С обновяването на Зоопарка и Летния театър ще бъде завършена рехабилитацията на целият комплекс в емблематичния за Стара Загора парк „Митрополит Методий Кусев“.

Финансирането за реконструкцията на зоопарка беше осигурено чрез „Фонда на фондовете“. Стойността на проекта е 4.2 млн.лв. Фирмата изпълнител е „Трейс Груп Холд“ АД.

Коментари към новината

Още новини от Общество