Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Красимир Каракачанов: Хората избират какво да се случи с „Марица Изток“ - не политиците!

Красимир Каракачанов: Хората избират какво да се случи с  Марица Изток  - не политиците!
Съдържание от Коалиция Българските патриоти Съдържание от Коалиция "Българските патриоти"

„Пред комплекса „Марица Изток“ има два възможни варианта – да продължи да съществува или да бъде закрит. Всъщност, от нас избирателите, а не от политиците зависи кой от двата изхода ще се случи на енергийния ни комплекс“. Това заяви в Стара Загора лидерът на ВМРО БНД Красимир Каракачанов, който довечера от 18 часа ще представи две свои нови книги – исторически изследвания, в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

„Ако тези, които сега се точат да управляват, вече са готови да превърнат „Марица-изток“ във фотоволтаичен парк или в нещо подобно, то ние оставаме на категоричната си позиция, че сме против „Зелената сделка“ и против затварянето на комплекса.

По същия начин два изхода имаше и за четирите блока на АЕЦ „Козлодуй“ и за построяването на АЕЦ „Белене“. Но безгбърначните български политици се подчиниха на интересите на Брюксел, вместо на тези на собствената си страна. Затова сега страната ни няма нито блокове в Козлодуй, нито втора ядрена мощност.

Същото ще се случи и с „Марица Изток“, ако на 11 юли хората изберат тези, които вече открито заявяват, са за закриването на комплекса. За тези, които обещават газов хъб, по който ще тече руска газ, идваща от Турция, вместо да осъществят проект, защитаващ интересите на България“.

Красимир Каракачанов очаква коалиция „Българските патриоти – ВМРО, „Воля“ и НФСБ“ да получи подкрепа на предстоящите избори от най-малко 200 000 българи, което ще отреди на патриотите заслужено място в 46-тото Народно събрание, за да отстояват позициите си в полза на българския народ.

Лидерът на ВМРО посочи, че заедно с коалиционните си партньори от „Воля“ и НФСБ биха водили преговори за бъдещото управление на страната с всички парламентарно представени политически формации без ДПС, само ако постигнат съгласие по 7 основни приоритета, сред които най-важни са решаването на демографската криза сред българите, икономиката, здравеопазването, образованието.

„Някогашните политици са правели така, че всяко българско дете да има достъп до образование, без да го питат има ли документи за произход, както е сега. То е имало право да постъпи в българската армия, да постъпи във военно училище, да направи кариера. Тогавашната държава е отделяла ресурс и е имала отношение за запазване на българщината. Сега чакаме някой от Брюксел или от някое посолство да ни каже какво да правим.

Ние не защитаваме националните си интереси, защото нямаме самочувствие. А самочувствие ни липсва, защото не познаваме историята и проблемите, които сме наследили с тази история. А когато историята не се познава, се повтарят едни и същи грешки – това се вижда от 1990 година досега. Липсата на идеи и каузи, липсата на желание да потърсим това, което ни обединява като българи, ни е докарало до тук, че за 30 години демокрация ние сме най-бедната и най-бързоизчезващата европейска нация“, посочи Каракачанов.

Именно затова през последните 6 години той отделя време да се върне към професията си на историк и да напише две исторически книги, припомнящи малко известни исторически факти от славната история на българските революционери, които народът ни трябва да познава и да се гордее с тях. Първата книга е посветена на героя на ВМРО Тодор Александров – най-близкият приятел на революционера-поет Пейо Яворов, чието име и дейност умишлено е било заличено след 1944 г. Втората книга носи заглавието „Забравените апостоли на Македония“ и съдържа задълбочено историческо проучване за дейността на 156 българи, които са били лидери в борбата за Македония. Сред тях са и 15 старозагорци, от които най-известен е Иван Гарванов – патрон на старозагорската организация на ВМРО БНД.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари към новината

Още новини от Политика