Новини от област Стара Загора и България

Републиканци за България в Стара Загора изцяло с местна листа

Републиканци за България в Стара Загора  изцяло с местна листа
Divident.€U Divident.€U

С Решение № 26 на РИК -Стара Загора от 7-ми юни 2021 година бе регистрирана кандидат-депутатската листа на ПП „Републиканци за България“ в област Стара Загора, за участие в извънредните парламентарни избори за 46-то Народно събрание, насрочени с Указ на президента Румен Радев за 11 юли.

Листата е от 16 кандидати, като средната им възраст е под 40 години. Една трета от кандидатите в лисата са нови лица и имена в сравнение с предишната кандидат-депутатска листа. Голяма част от кандидатите за народни представители в настоящата листа са представители на гражданската квота.

Водач на листата на Републиканци за България в област Стара Загора е 29-годишният Иван Георгиев. Завършил е Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" с треньорски преподавателски профил, в момента е мениджър "Транспорт и логистика" в транспортна фирма в град Гълъбово.

Втори в листата е казанлъшкият лекар - специалист по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Града на розите, д-р Живко Чобанов, 56-годишен.

Трети в листата е инж. Христо Желев, инженер – геодезист, от Стара Загора. Работи в НЕК-ЕАД „Язовири и каскади“-София като ръководител производствено поделение, язовирен район „Розов кладенец“, град Гълъбово. С повече от 11 години опит като държавен служител в Областна администрация - Стара Загора.

Бившият финансов директор на ТЕЦ „Марица-Изток 2" и настоящ собственик на фирма за консултантски услуги в областта на ЗОП, енергетиката и водоснабдяването, Юлиян Ненчев, е четвърти в листата.

Шесткратният републикански шампион по лека атлетика – гюлле и диск, възпитаникът на покойната треньорка и олимпийска медалистка Цветанка Христова - Димитър Бангов от Казанлък, е на 5-та позиция в листата. Бангов е възпитаник на НСА, треньорски профил. Представител на малкия семеен бизнес.

На 6-та позиция в листата е Тодор Иванов Тодоров - 45-годишен, от Чирпан. Възпитаник на университета Нортхамптън във Великобритания. Тодоров е ръководител на Центъра за развитие на Община Чирпан и главен координатор на Агенция за регионално икономическо развитие в Стара Загора.

7-ми в листата е представител на община Раднево - докторантът от Техническия университет - 32-годишният инж. Диньо Костов. Работи в Мини „Марица Изток“, рудник "Трояново-1".

8-ми е инж. Ивайло Цветковски от Гълъбово. Специалист по електроенергетика и електрообзавеждане, собственик на фирма за производство на мебели.

9-ти е Тодор Христов Павлов - 29 годишен, бизнесмен от Стара Загора.

10-ата позиция в листата е за 52-годишния Недялко Недялков, магистър от ВВОУ “Васил Левски”, гр. Велико Търново. Работил е в Министерството на отбраната. От 1995 г. работи в системата на МВР - отдел "Криминална полиция", като в периода 2012 - 2020 г. заема длъжността началник-група в Областната дирекция на МВР-Стара Загора.

11-та позиция е за педагога-логопед Петя Тенева - учител в Регионален център за подкрепа процеса на приобщаващото образование в Стара Загора.

12-ти е Йонко Иванов - собственик и управител на транспортна фирма.

23-годишният студент в ПУ "Паисий Хилендарски" – спортна специалност, Стоян Стоянов, е на 13-та позиция в листата. Член е на Контролния студентски съвет към ПУ. Стоянов ще се състезава за гласовете на своите съграждани от Чирпан.

14-та позиция е за политолога от ПУ „П. Хилендарски“ Деляна Бобева от Казанлък. Има почти 30-годишна кариера в национални и регионални медии.

15-ти е инженер Румен Николов от Стара Загора. Инженер-геодезист, възпитаник на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

16-та позиция е за студентката по педагогика от Тракийския университет Инна Иванова. Инна е от Раднево, активист в Младежката организация на ПП „Републиканци за България“.

В предстоящата предизборна кампания представителите на ПП „Републиканци за България“ ще водят балансирана и прагматична кампания, отворена и приканваща за диалог.

Основният опонент на тези избори ще е разделението в обществото. Новият български Парламент ще има тежката задача да преодолее това, категорични са от ПП „Републиканци за България“.
Единението на нацията се извежда като основна задача. В предстоящата предизборна кампания се запазва и основният слоган на Републиканците "ЗА държава с правила", в името на единението на нацията.

Коментари към новината

Още новини от Политика