Новини от област Стара Загора и България

40% ръст на пациентите отчита единствената в страната Ветеринарна болница

40% ръст на пациентите отчита единствената в страната Ветеринарна болница
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Клиниката за коне към болницата единствена в България  прави коремна хирургия

С 40% повече пациенти е приела през последния месец единствената в България Ветеринарната болница към Тракийския университет. От 1 април болницата заработи с пълен капацитет, казва ректорът на университета доц. Добри Ярков.
„Посещаемостта до момента надхвърля очакванията ни, а това дава възможност освен да бъдем полезни на стопаните от цялата страна, да осигурим максимално добро практическо обучение на студентите си“, допълва той.

Ветеринарната болница в Стара Загора приема всички видове животни, като най-често тя е посещавана при по-сложни случаи, които не могат да бъдат лекувани по места. В помощ на фермерите от страната, Тракийският университет развива единствен в България и теле ветеринарна медицина. По този начин най-добрите университетски преподаватели от Ветеринарния факултет могат да наблюдават всеки случай от най-отдалечената точка на страната, да помогнат при диагностиката и назначаването на лечението.
Ветеринарната болница работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Има стационар с над 100 места, необходимата медицинска инфраструктура и апаратура.

„Най-силни сме в това, че можем да обслужим целия спектър животни- от дребни компанийни животни –кучета, котки, декоративни животни , зоопаркови, циркови животни до най –големите“, казват специалистите на болницата.
Единствено в Клиниката за коне във Ветеринарната болница в Стара Загора се прави коремна хирургия. Другото най-близко място е Букурещ. При продуктивните животни, болницата разполага с подвижни екипи, които посещават на място фермите. За целта са закупени 2 линейки.
Денталната медицина, офталмология, както и пълния лабораторен комплекс на Ветеринарната болница също дават високо ниво на обслужване.

Коментари към новината

Още новини от Здраве