Новини от област Стара Загора и България

Даниел Митов: Искаме разсекретяване на подслушванията, за да се види лъжата

2303 22/05/2021 11:00 Политика Опозиция
Даниел Митов: Искаме разсекретяване на подслушванията, за да се види лъжата
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Призоваваме съдът да извади статистиката на специалните разузнавателни средства и всички подслушвания да бъдат разсекретени, за да се види каква е истината. За това призова на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ в София заместник-председателят на партията Даниел Митов.

Не можем да приемем подобно говорене без никакви доказателства, посочи Митов, визирайки обвиненията към правителството на Борисов, че е извършвало незаконно подслушване на опозиционни лидери в периода на предизборната кампания и преди това.

"За нас шефовете на служби в момента са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа. Това не може да им простят Румен Радев и Бойко Рашков" посочи Митов.

Той припомни, че службите наскоро са били разпитани от НАТО за шпионските мрежи на Руската федерация в България и са получили най-висока оценка за свършената работа. "Очевидно президентът Радев и вътрешния министър Рашков не могат да простят на службите, че разкриха и разбиха руската шпионска мрежа. Нашата оценка е, че атаките с подслушванията са именно заради това".

Митов посочи още, че твърденията за подслушване за пореден път идват от Атанас Атанасов от "Демократична България". "Мине се не мине, зададат се избори, и г-н Атанасов обяви, че някой е бил подслушван. След което се установява, че това не е вярно", каза Митов.

Затова призоваваме всичко да бъде разсекретено и след като са казали "а", да кажат и "бе". Сега ние искаме разсекретяване, искаме истината да излезе наяве, заявиха от ГЕРБ.

Коментари към новината

Още новини от Политика