Новини от област Стара Загора и България

Таланти от клуб „Млад журналист” спечелиха призови места в конкурса "Гео Милев"

Таланти от клуб  Млад журналист” спечелиха призови места в конкурса Гео Милев
Divident.€U Divident.€U

Дванадесетокласникът Иван Колев от клуб „Млад журналист” при ЦПЛР, с ръководител Розалина Карамалакова, спечели първо място в раздел аналитични с "Най-добрият филм за годината" в третото издание на Националния ученически конкурс за журналистика „Гео Милев”, Стара Загора - 2021 г.

Полина Петкова, от същия клуб, спечели поощрителна награда за интервюто си "Всеки може да се занимава с пчеларство", поощрителна награда получи и Виктория Колева за интервюто й с доц. Ананиев – декан на медицинския факултет при ТУ "Ще се справим с ковид".

Младите старозагорски журналистически надежди се обучават в клуба по журналистика вече няколко години и имат множество награди през изминалите творчески сезони. Тази година те се състезаваха със 152 млади участници с 352 индивидуални материала в различни журналистически жанрове от 21 населени места и 15 области.

Освен тазгодишното признание в конкурсите „Стоян Михайловски” в Русе, където спечелиха второ място и третото издание на конкурса „Гео Милев” в Стара Загора, клуб „Млад журналсит” при ЦПЛР може да се похвали и с трима свои младежи, които напускат клуба, но са приети в Катедрата по журналистика и комуникация при УНСС , след като получиха оценка отличен в Националното състезание „Историята, която си заслужава да бъде разказана”.

Коментари към новината

Още новини от Образование