Новини от област Стара Загора и България

Бойко Борисов няма да се кандидатира за президент, а ще опонира на Радев

1144 21/04/2021 11:52 Политика Власт
Бойко Борисов няма да се кандидатира за президент, а ще опонира на Радев
Divident.€U Divident.€U

Премиерът в оставка Бойко Борисов написа в личния си профил във фейсбук, че няма да се кандидатира за президент. По-рано тази сутрин някои медии написаха, че Борисов ще се впусне в президентската битка наесен, ако се стигне до служебно правителство. Това той каза при изписнването си от болницата, в която му беше направена операция на скъсан менискус.

"Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те", написа по-късно Борисов в социалната мрежа.

 

"Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх", посочи още Борисов при изписването си от болницата. Той допълни, че ГЕРБ "за разлика от хората на задкулисието", ще проведе официални разговори за подкрепа на обявеното вчера проектоправителство с премиер Даниел Митов.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика