Новини от област Стара Загора и България

Красимир Вълчев, Мая Манолова и Халил Летифов няма да са депутати от Стара Загора

Красимир Вълчев, Мая Манолова и Халил Летифов няма да са депутати от Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ - СДС в 45-тото Народно събрание в 27-ми МИР - Стара Загора - Красимир Вълчев, ще бъде депутат от Шумен, където образователният министър също беше кандидат.

Това става ясно от заявените желания на кандидатите в ЦИК, след като комисията обяви коя партия колко мандата получава в новия парламент.

В профила си във фейсбук Красимир Вълчев написа: "Благодаря на всички, които ме подкрепиха на парламентарните избори и дадоха своя глас за мен! Благодаря Ви за доверието, за съветите, за критиките и оценките!
Благодаря на всички, които участваха активно в тази кампания и на кандидатите за народни представители, които в своите изяви търсиха градивното, работещото, полезното за хората в името на бъдещето ни. Нека работим заедно за доброто на страната ни!
В 45-ото НС ще бъда народен представител от 30 МИР-Шумен, но ще работя с разум и сърце също толкова отдадено и усърдно и за Старозагорски регион!"

Така в Стара Загора депутати от коалиция ГЕРБ - СДС стават Маноил Манев, Илиана Жекова и икономическият министър Лъчезар Борисов, който беше на четвърта позиция в листата.

Лидерът на партия "Има такъв народ", Слави Трифонов, предпочете да бъде депутат от Стара Загора, вместо от Варна, където също водеше листата. Така в парламента от Старозагорски избирателен район влизат той, Тихомир Тенев и Живка Железова.

От коалиция "БСП за България" в парламента влизат водачът Георги Гьоков и вторият Драгомир Стойнев.

От Стара Загора се отказва и водачът на местната листа на ДПС Халил Летифов, който ще представлява в парламента Благоевградски регион, където също беше водач на листата. Вместо него от Стара Загора в парламента влиза вторият в листата на движението - д-р Тунджай  Йозтюрк.

От "Демократична България" в парламента влиза водачът на листата в Стара Загора Атанас Славов.

Лидерът на "Изправи се. Мутри вън!" - Мая Манолова, също няма да бъде депутат от Стара Загора, от 23-ти район в София. Вместо нея народен представител от Стара Загора ще бъде вторият в листата Светослав Колев.

Пълният списък на новите народни представители и кой от къде влиза, може да видите ТУК.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика