Новини от област Стара Загора и България

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ представи на живо избирателните листи в България

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ представи на живо избирателните листи в България
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Лидерът на ДПС Местафа Карадайъ представи лично листите във всички 31 многомандатни избирателни райони в България.  Представянето се излъчваше на живо в социалните мрежи.
Средната възраст на кандидатите в 27-ми Старозагорски избирателен район е 37 години, стана ясно от представянето. Водачът на листата Халил Летифов, зам. -председател на партията, на 41 години, е и водач на листа в Благоевградски регион. Втори в старозагорската листа е д-р Тунджай Йозтюрк, трети е сегашният областен председател на партията Шендоан Халит, а четвърти – кметът на Гълъбово Николай Тонев.

Нашите кандидати имат много богати автобиографии, каза Карадайъ. Днес представяме водачите на листи, а от утре започваме предизборната кампания, защото всички ние знаем, че това са най-важните избори след 1989 година, каза председателят на ДПС.

Според лидера на партията, една част от кандидат –депутатите на ДПС имат богат опит – притежават необходимата експертиза, а други носят енергията на младостта.
На тези избори трябва да върнем държавата на гражданите, да спрем погазването на правата и свободите, да не позволим разделението и противопоставянето да са модел за правене на политика, каза партийният лидер. Целта на ДПС ще бъде да се противопостави на войната между институциите , за да не се пренесе разделението и противопоставянето между институциите и върху гражданите, добави Карадайъ.
Искаме по-висок стандарт на живот, просперитет. Имаме програмата за ускорено икономическо развитие, предлагаме реформи във всички сектори, увери партийният лидер. Самият той е водач на листата в Кърджали. Втори в листата там пък е кметът на Кърджали Хасан Азис.

Коментари към новината

Още новини от Политика