Новини от област Стара Загора и България

305 са кандидатите за 11-те старозагорски мандата в 45-то НС

305 са кандидатите за 11-те старозагорски мандата в 45-то НС
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

305 кандидати за народни представители ще се състезават за 11-те старозагорски мандата в 45-то Народно събрание, съобщи за Divident.EU председателят на РИК –Стара Загора Теодора Крумова.
Тя допълни, че всички 30 политически сили, регистрирани в ЦИК се явяват с листи в 27 –ми старозагорски избирателен район. Големите партии са с пълни листи.

Още текат сроковете за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна урна до 20 –ти март включително. Срокът за подаване на заявления за гласуване на карантинирани лица - за т.нар. ковид секции е от 24 до 31 март.
В СИК в регион Стара Загора ще бъдат ангажирани над 4 000 души. Все още тече процесът на ваксинация, като утре е последният ден, в който могат да се ваксинират участниците в комисиите, за да има достатъчно време за поставяне на втората игла, допълни Крумова.

Предизборната кампания за изборите за народни представители на 4 април 2021 година ще започне на 5 март 2021 година и ще приключи в 24 часа на 2 април, реши ЦИК на последното си заседание.
Комисията прие основните правила, по които ще се води кампанията. Както и досега, задължително е агитацията да е на български език.
Кандидатите за народни представители и партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати, имат право на еднакъв достъп до източниците на информация, която им е необходима за целите на предизборната кампания.
Предизборните събрания са публични. За реда при провеждането им отговарят организаторите и МВР - изисква се и спазване на противоепидемичните мерки.

Коментари към новината

Още новини от Политика