Новини от област Стара Загора и България

Ниагарският водопад грейна в бяло, зелено и червено за 3 март (ВИДЕО)

23404 04/03/2021 07:37 Общество Свят
Divident.€U Divident.€U

Точно в 5 часа българско време тази сутрин и 22 часа канадско време на 3 март Ниагарският водопад грейна в цветовете на българския трибагреник - бяло, зелено и червено. Събитието е посветено на националния празник на България и на 55 години от началото на дипломатическите отношения между България и Канада. 

В бяло, зелено и червено беше осветена и сградата на кметството във Ванкувър - Vancouver City Hal, съобщи пресцентърът на министерството на външните работи.

Това се случва за първи път в историята на Ниагарския водопад - една от най-известните световни забележителности! Организатор на събитието е генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на Република България в Канада. 

Светлинното шоу продължи 15 минути и можеше да бъде наблюдавано онлайн на фейсбук страницата на генералното консулство на България в Торонто https://www.facebook.com/TorontoBulgaria/. Заради въведените противоепидемични мерки от страна на властите, организаторите призоваха българските граждани на място да останат по домовете си и да проследят събитието онлайн.

Коментари към новината

Още новини от Общество