Новини от област Стара Загора и България

Тримата кандидати за кмет на Мъглиж гласуваха в избирателните си секции

Тримата кандидати за кмет на Мъглиж гласуваха в избирателните си секции
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Тримата кандидати за кмет на община Мъглиж упражниха правото си на глас. Гласуването започна точно 7 часа сутринта, когато отвориха и 15-те секции.

Кандидатът на ГЕРБ, д-р Душо Гавазов гласува около 10 часа в Секция №15 в село Ветрен. „Гласувам за достойното бъдеще на хората в община Мъглиж и за да продължим започнатото. Да създадем град със съвременна европейска визия. Искам да изпълня всичко, което отправих като послание към хората. Искам град, в който думите и делата на служителите в администрацията се посрещат с доверие и спокойствие. И заедно с това гласувам против популизма и демагогията в политиката“, зоавш той, след като пусна бюлетината.

Кандидатът на коалиция "Движение България за гражданите" инж. Златко Острешев гласува в ранния следобед в Секция №2, разположена в мъглижкото ОУ ”Христо Ботев”, където той е учил до 8 клас. "Гласувах в името на младите хора и за едно ново бъдеще, което да доведе до променя на облика на моя роден Мъглиж и селата в общината. За да останат младите семейства и техните деца да са щастливи тук. Този красив кът от нашата страна изостава от развитието си, населените места са застрашени от обезлюдяване и нисък социален статус на населението. Хората очакват реформи в социалната и здравната система, промяна и ново управление - публично и прозрачно, компетентно и в интерес на всички жители!", заяви Златко Острешев.

Кандидатът на коалиция "БСП за България" Миглена Филипова гласува в една от секциите в ОУ „Христо Ботев“. „За промяната в община Мъглиж гласувах. За нов период, който да започне с подреждане на общия ни дом“ - каза единствената дама в кметската битка. Според нея днешният ден определя бъдещето на община Мъглиж, за да преобразим живота си тук към добри условия и успешно развитие. "Обичам родния си край, както всички жители, които останаха да живеят тук – за нас е важно Мъглиж отново да бъде пръв“. Тя призовава всички избиратели да излязат и да гласуват за промяната, която да започне в България от тук.

Коментари към новината

Още новини от Политика