Новини от област Стара Загора и България

Стърчащи кабели на паркинг в центъра на Стара Загора притесниха минувачите

Стърчащи кабели на паркинг в центъра на Стара Загора притесниха минувачите
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Притеснени граждани сигнализираха на редакционния телефон на Divident.€U за необезопасени кабелни изводи в центъра на Стара Загора. Кабелите се намират на улица "Димитър Наумов", на паркинга зад ДКЦ-1 - бившата Детска поликлиника. Вероятно те са част от инсталация, която трябва да захранва бъдеща бариера за контрол да достъпа до паркинга. В близост мястото е триажният кабинет за коронавирус. От тук всекидневно минават много граждани, които отиват към медицинския център или пък тези, които искат да излязат на бул. Руски.

Директорът на ДКЦ-1, д-р Георги Лисичков, беше категоричен, че лечебното заведение няма нищо общо с въпросните кабели. Този обект не в обхвата на нашия медицински център", посочи д-р Лисичков.

Потърсихме за повече информация заместник-кмета по устройство на територията, строителство и инвестиции в община Стара Загора - инж. Янчо Калоянов. "Ще изпратим на място екип, за да разберем чии са кабелите и кой носи отговорност за този обект", обеща той.

На мястото той изпрати главния експерт по уличното осветление, за да провери собствеността на окабеляването, както и факта то е свързано с уличното осветление.

Възможно е бариерата да е поръчана от живеещите в жилищните блокове около паркинга, предложи инж. Калоянов. На граждани от този квартал обаче не е издавано разрешение за поставяне на бариера, категоричен е той.

Калоянов напомни, че в случаите, когато гражданите открият нередност или имат съмнение за опасен обект, те трябва да подадат сигнал на горещия телефон на общината 0800 15737.

След случая с убитото от ток момче в центъра на София, старозагорци зададоха в социалните мрежи куп въпроси към общинското ръководство дали са под контрол преместваемите обекти в общината.

„Преместваемите обекти в община Стара Загора се разрешават при специална процедура, нямаме констатирани нередности до момента, каза Калоянов. Имахме доста проблеми с кафе машините. Част от тях бяха незаконни, поставени на частни, общински имоти. Дълго време се занимавахме с това да преведем в ред тези обекти, които са повече от 500 на брой на територията на общината".

Коментари към новината

Още новини от Общество