Новини от област Стара Загора и България

Опашка се изви пред ваксинационните кабинети в Стара Загора

Опашка се изви пред ваксинационните кабинети в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Свободна ваксинация ще се извършва днес до 16 часа в кабинета в РЗИ-Стара Загора и в ДКЦ-1

Опашка се изви пред ваксинационните кабинети в Стара Загора, както и в други градове на страната във втория ден на масовата имунизация. Затова и здравните власти обсъждат да има „зелени коридори“ и през седмицата, а личните лекари да могат да започнат да ваксинират от понеделник.

Всички общопрактикуващи лекари се включват в имунизационната кампания, 318 са здравните инспекции и болници в страната, на които здравният министър разпореди да имунизират срещу ковид. Трябва да има поне 10 желаещи, за да се отвори един флакон от „АстраЗенека“.

Днес в Стара Загора имунизация се извършва в кабинета на Регионалната здравна инспекция – Стара Загора, която се намира на ул. „Стефан Караджа“ № 10, както и в имунизационния кабинет в ДКЦ 1 /бившата Детска поликлиника/. Там входът е от южната страна на сградата, съобщават от РЗИ. Ваксинацията се извършва до 16 часа.

Ваксина срещу COVID-19 на „Астра Зенека“ се поставя на здрави хора, навършили 18 години, напомнят от РЗИ-Стара Загора.

На място желаещите да се ваксинират трябва да носят лични карти, както и да попълнят декларация за информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19. 

Коментари към новината

Още новини от Здраве