Новини от област Стара Загора и България

Инвеститор от роботостроенето с интерес към Индустриална зона "Загоре"

1191 15/02/2021 12:23 Икономика Бизнес
Инвеститор от роботостроенето с интерес към Индустриална зона Загоре
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Чуждестранен инвеститор в областта на роботиката, електрониката и ИТ технологиите е проявил интерес към закупуване на един от малките парцели в Индустриална зона „Загоре“. Той иска да купи между 5-10 дка, тъй като намерението му е да изгради производствено хале от 3000 кв.м.
„Инвеститорът се запозна с условията, които предлагаме. Дадохме му опция да помисли една седмица, тези дни очакваме отговора му“, съобщи за Divident.EU Стефан Шоселов, председател на Съвета на директорите на индустриална зона „Загоре“. Той допълни, че компанията е от близка до България страна, която има отлично присъствие не само на европейските, но и на световните пазари, а заплатите, които дава на служителите си са между 2000 – 3000 лева.

Постарахме се да предложим най-добрия за инвеститора парцел, с който разполагаме в момента, още повече че намерението ни е в Стара Загора да се развива в бъдеще в областта на високотехнологични производства , електрониката и ИТ бизнеса, каза Шоселов.
Той припомни, че в името на тази цел, през последната година бяха открити нови ИТ специалности в Тракийския университет, Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи, както и паралелки с този профил в средните училища на Стара Загора.
На този етап в Индустриална зона „Загоре“ са останали свободни едва 32 дка от общо 117 дка, с които разполага зоната. Продължаваме работата си в посока Летище Стара Загора да се оформи като индустриална зона за големи инвеститори, както и да разширим възможностите за малките и средни инвеститори чрез Индустриална зона „Еленино“, каза Шоселов. Преди време от КРИБ Стара Загора и от Клуба на работодателите писаха писмо до премиера Бойко Борисов с молба да бъде изграден втори лъч към АМ Тракия в посока Еленино.

Средствата за изграждането на новите индустриални зони в Стара Загора биха могли да постъпят от парите, които се очакват от „Зелената сделка“. За целта обаче Стара Загора трябва да представи добре разработена и мотивирана програма. В разработването и активно ще участва бизнесът от общината. В програмата ще залегнат и други задачи –изграждане на още зелени площи, велоалеи към кварталите, каза Шоселов .

Коментари към новината

Още новини от Икономика