Новини от област Стара Загора и България

ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите за парламент на 4 април

Антон Андонов
ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите за парламент на 4 април
Divident.€U Divident.€U

ВМРО ще участва в изборите за Народно събрание на 4 април самостоятелно, извън коалицията "Обединени патриоти". Лидерът на "войводите", Красимир Каракачанов е провел разговор с коалиционния си партньор Валери Симеонов от НФСБ и го е уведомил за решението на партията си.

Между двете формации няма лоши отношения, просто ВМРО се развива с визия за самостоятелен път на патриотичното движение, обясни зам.-председателят на партията Искрен Веселинов.

Решението да се явим на предстоящите парламентарни избори сами се основава на добрите резултати, които ВМРО постигна на местните и евроизборите през 2019 година, коментира областният координатор на ВМРО – Стара Загора Антон Андонов.

Формулата „Обединени патриоти“ беше инициирана през 2011 година по инициатива на ВМРО с идеята да се обедини силата на основните националистически формации в страната и тази формула се оказа успешна.

На изборите за Европейски парламент ВМРО се яви самостоятелно и успя да изпрати двама евродепутати. „За 4 години депутатите от ВМРО, областните управители и общинските съветници по места свършиха достатъчно значими и важни неща, които накараха много българи да припознаят нашата партия“, посочи Антон Андонов.

Той изрази увереност, че на предстоящите избори ВМРО ще получи подкрепата, която партията е заслужила с последователността си и отстояването на ясни позициии, както във вътрешен, така и в международен план, и ще бъде в следващия парламент.

Коментари към новината

Още новини от Политика