Новини от област Стара Загора и България

Забраняват карането на велосипеди около сградата на Община Стара Загора?

Забраняват карането на велосипеди около сградата на Община Стара Загора?
Divident.€U Divident.€U

Обмислят се нови мерки срещу паркирането върху тротоари в Стара Загора

Карането на велосипеди около сградата на Община Стара Загора може да бъде забранено. Тази възможност беше обсъдена днес на заседание на Комисията по безопасност на движението, като част от мерките срещу инциденти между пешеходци и велосипедисти в централната пешеходна зона. Един от вариантите е да бъде поставен забранителен знак Б-9.

Комисията разгледа общо 30 предложения и молби от граждани, някои от които за поставяне на пътни огледала, за регулиране на движението в районите с обществени паркинги, както и предотвратяването на възможността за паркиране на автомобили върху тротоари.

В тази посока комисията реши в конфликтните точки да бъдат монтирани указателни знаци за възможностите или забраната за паркиране, както и поставяне на антипаркинг елементи, чрез които да се избегнат предпоставките за инциденти.

Днес в Община Стара Загора се състоя заседание на Комисията по безопасност на движение. Общо 30 бяха молбите и предложенията от граждани, които членовете на комисията разгледаха.

Комисията предложи поставяне на осветителни знаци, указващи пешеходни пътеки в няколко части на града. По препоръка на председателя на комисията и ресорен зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов, част от предложенията ще бъдат насочени към екипа, който в момента работи по изготвяне на Генерален план за движение, за да има синхрон и намаляване на конфликтни ситуации между пешеходци и шофьори.

Гражданите, които имат входирани сигнали, ще получат обратна информация за взетите днес решения.

Коментари към новината

Още новини от Общество