Новини от област Стара Загора и България

Двата мола в Стара Загора отвориха днес

Двата мола в Стара Загора отвориха днес
Divident.€U Divident.€U

Двата мола в Стара Загора – „Галерия“ и „Парк Мол“ отвориха врати днес след продължилото два месеца затваряне заради коронавируса. За мол Галерия работното време през февруари ще бъде от 10 часа до 20 часа, а за „Парк Мол“ 10 до 21 часа. Осигурена е допълнителна охрана, която следи дали мерките се спазват. Малолетни и непълнолетни могат да влизат в търговските центрове само с придружител. Детските центрове на територията на търговските обекти остават затворени.

Магазин „Джъмбо“ в „Парк Мол“ променя работното си време. Магазинът ще работи от 9 до 22 часа. Преди работното му време беше от 10 до 21 часа. В двата мола са осигурени дезинфектанти, както и охрана, която следи за изпълнението на мерките, установи репортерската ни проверка. Следи се също да няма струпване на хора пред и вътре в търговските обекти.

Фитнесите работят с 50% от капацитета си. Това означава, че се изчислява колко хора могат да посетят мястото в един и същи час според квадратурата на сградата. Не е задължително хората да тренират с маска. Дезинфекция ще се прави всяка сутрин.
Заведенията за хранене в търговските центрове остават затворени за посетители. Повечето заведения доставят храна по поръчка. Някои от заведенията за хранене продават на място храна, но тя може да се консумира извън търговския център.
Търговците се надяват да компенсират загубите от затворените магазини с по-добри продажби през следващите месеци.

Коментари към новината

Още новини от Общество