Новини от област Стара Загора и България

Финансовата стабилизация е основна цел на новия управител на "Мересев"

1040 28/01/2021 12:56 Икономика Бизнес
Финансовата стабилизация е основна цел на новия управител на Мересев
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Мария Бонева е новият управител на общинското дружество „Мересев“. За нея гласуваха 40 общински съветници, против бяха 2, въздържали се 7.
Мария Бонева е на 39 г., с висше икономическо образование. Основната и цел в управлението на дружеството ще бъде свързана с финансовата му стабилизация, запазване числеността на персонала и оптимизация на производствените процеси, което да доведе до по-високи приходи за предприятието.

В програмата си Бонева подчертава, че с оглед социалните функции, които изпълнява „Мересев“ и това, че в него работят предимно хора в неравностойно положение трябва да се поддържа процента на заетостта и да се запази персонала.
Бизнес стратегията на Мария Бонева за по-добро развитие на дружеството включва промяна на мениджърския подход, изследване на маркетингови цели, чрез които предприятието да се представи максимално добре на пазара. За целта тя залага основни инструменти в работата си като добра реклама на продуктите. Бонева предвижда увеличаване на пазарния дял, развитие на нови изделия, на компютърната бродерия, на текстилния принтер върху директен печат, търсене на нови пазари за произвежданите опаковки.
Новият управител подчерта, че ще търси съдействието на община Стара Загора, за да се изпълняват в бъдеще поръчки за детски заведения, училища и здравни заведения.

"Мересев" ЕООД - Стара Загора е общинско дружество, създадено през 1954 г. като кооперация за заетост на лица с увреждания. Статутът на дружеството дава възможност за програми и поректи със социална насоченост.
В дружеството работят 39 души, 65% от тях са лица с увреждания, което му дава статут на специализирано предприятие за трудоустроени лица. Предприятието изпълнява поръчки и изделия, включени в утвърдения от МС списък на стоки и услуги, възлагани на специализирани предприятия чрез процедура за договаряне по ЗОП. Фирмата развива дейността си чрез три основни направления – шивашко производство, изработка на опаковки, печатарски и книговезки услуги.

Коментари към новината

Още новини от Икономика