Новини от област Стара Загора и България

Села в четири общини в регион Стара Загора са без ток заради снега

Села в четири общини в регион Стара Загора са без ток заради снега
Divident.€U Divident.€U

По информация на EVN към момента без електроподаване в община Гълъбово са селата Главан, Обручище, Медникарово, Разделна, Великово, Мъдрец. В община Павел баня без ток е с. Търничене. В община Опан електричество няма в Средец, Пъстрен, Кравино и Княжевско, а в община Раднево – във Владимирово, Любеново и Светлина.
По информация на ВиК в момента няма населени места без вода.
.
Към 11:30 ч. на 27.01.2021 г. ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България включва нарушено захранване в селските и планински части основно в области Хасково, Бургас, Кърджали, Стара Загора и Сливен, съобщават от EVN.
Причина за нарушените доставки на електроенергия е падналият през изминалото денонощие снеговалеж, в резултат на който има частични аварии по въздушни електропроводи средно и ниско напрежение – мокър сняг и паднали клони. Електроразпределение Юг е активирало аварийни екипи, които правят обход на места, включително с високопроходима техника и механизация.

Диспечерският център на компанията е в пряка връзка с Електроенергийния системен оператор (ЕСО) във връзка с функционирането на мрежа високо напрежение, като в района на град Харманли екипите на двете дружества координират възстановителните дейности. Целта на възстановителните дейности е населените места да получат захранване още в светлата част на деня. Като част от оценката на ситуацията Електроразпределение Юг ще инсталира генератори за тези места, за които възстановяването на захранването се очаква да бъде по-продължително.

В общините Стара Загора и Казанлък няма образувана снежна покривка след валежите през изминалото денонощие, съобщават от областна администрация. Най-дебела е снежната покривка в община Гълъбово – 20 см. В общините Раднево и Опан тя е 10 см. В Чирпан и Братя Даскалови – 6 см. В останалите общини е между 2 и 5 см.
Проходът Шипка продължава да е затворен. Времето е облачно и вали сняг. Видимостта е около 100 м. Затворен е и пътят Крън – Шипка и Шипка – Шейново.
През Прохода на Републиката движението на МПС се осъществява с вериги. Видимостта е около 150 м. По магистралите „Тракия“ и „Марица“ в частта им в Старозагорска област движението на МПС се извършва без ограничения.
По информация на МВР през изминалото денонощие няма сигнали за тежки транспортни произшествия по пътищата.
Наличният обем в яз. „Копринка“ е 87.064 млн. кубически метра. Техническият обем на язовира е около 142 млн. кубически метра

Коментари към новината

Още новини от Общество