Новини от област Стара Загора и България

Снежна виелица със закъсали автомобили между Крън и Шипка

911 27/01/2021 08:00 Общество България
Снежна виелица със закъсали автомобили между Крън и Шипка
Divident.€U Divident.€U

Усложнената зимна обстановка тази нощ затвори пътя между град Крън и град Шипка, съобщи БНТ. Няколко автомобила са закъсали. Силният вятър навява сняг върху пътното платно, видимостта е нулева. Затворен е и пътя Шейново Шипка. По тази причина движението към Шипка е пренасочено по обходен маршрут през село Дунавци. Проходът "Шипка" е отворен и проходим при зимни условия. Забранено е движението на камиони над 12 тона.

Отворен за движение при зимни условия е Проходът на Републиката. В Стара Загора е обособен паркинг за камиони, ако се наложи прохода да бъде затворен.

Съветът на пътната агенция е по този маршрут да се минава само при много неотложни обстоятелства. При липса на спешност пътуването да се отлага до подобряване на обстановката.

От 3 часа тази нощ е ограничено движението на камиони над 12 тона и по АМ "Хемус" на територията на област София, където се извършва снегопочистване, но силните снегонавявания продължават.

Снеговалежът принуди шофьори да изчакват почистващите машини заради обилен снеговалеж и на пътя Хасково - Кърджали през с. Мост.

Временни ограничения на движението за тежкотоварни коли над 12 тона има е по пътя Силистра – Шумен, Русе - Силистра и Силистра - Добрич, както и в Разградско поради интензивни снеговалежи, съобщиха от АПИ. Задължително е движението с вериги.

От Пътната агенция призовават шофьорите да тръгват на път само добре подготвени за зимни условия със заредени резервоари, зимни гуми и вериги в резерв.

Коментари към новината

Още новини от Общество