Новини от област Стара Загора и България

Златко Острешев ще се кандидатира отново за кмет на община Мъглиж

Златко Острешев ще се кандидатира отново за кмет на община Мъглиж
Divident.€U Divident.€U

41-годишният машинен инженер и общински съветник от БСП Златко Острешев обяви, че ще се кандидатира за кмет на извънредните избори в Община Мъглиж.

В студиото на ТВ „Стара Загора“ Острешев заяви, че ще разчита на широка коалиция от партии, която да подкрепи неговата кандидатура, сред които БСП, Изправи се.БГ, Движение на българските граждани, но уточни, че разговорите с тези формации тепърва предстоят.

От БСП – Мъглиж уточниха за „Дивидент Медиа“, че все още нямат взето окончателно решение за това дали ще издигнат собствена кандидатура за кмет на общината. Дияна ЯневаНасрочено е събрание на партийния актив за понеделник, 25 януари, което трябва да реши по какъв начин ще участва БСП в извънредните кметски избори за Мъглиж и да очертае насоките за парламентарните избори.

„Ще бъде обсъдена и кандидатурата на инж. Златко Острешев, както и възможността той да бъде кандидат на широка коалиция от партии и организации“, посочи председателят на социалистите в Мъглиж, Дияна Янева.

Златко Острешев беше кандидат за кмет на Мъглиж от коалиция „БСП за България“ на последните редовни местни избори, които се проведоха на 27 октомври 2019 година. Тогава на първи тур той събра 37,89% от гласовете на мъглижани, а опонентът му от ПП ГЕРБ Господин Господинов получи 59,51% и така стана кмет на общината за трети пореден мандат. Господинов почина внезапно в началото на септември, миналата година и така се стигна до нови избори.

Златко Острешев губи кметската битка, но е избран за първи мандат като общински съветник от БСП в местния парламент и заедно с още четирима съветници от социалистическата партия представлява най-голямата опозиционна група, на която е председател. Той, семейството и родителите му са жители на Мъглиж , там е завършил средното си образование, а след това Техническия университет в Русе. В момента работи като машинен инженер в частна фирма в Стара Загора.

„Натрупах доста опит, ръководейки куп специалисти, но разбрах, че истински ценно е да работиш в полза на обществото и да оставиш следа след себе си“, посочи той. „Нашата група от общински съветници не е опозиция на всяка цена. Много от решенията на ОбС съм гласувал „за“, когато са в полза на обществото, но не мълча, когато смятам, че бюджетът и интересите на гражданите не са защитени“, подчерта Златко Острешев. „Мисля, че е моя отговорност да се кандидатирам отново за кмет на Мъглиж, воден от идеята финансите на общината да бъдат управлявани прозрачно, жителите да живеят по-добре, разчитайки на широката подкрепа на всички етноси в общината, които трябва да знаят, че по-доброто предстои“, допълни Острешев.

Кандидатурата за кмет на Мъглиж на Златко Острешев е втората известна след тази на действащия зам. кмет Душо Гавазов, който официално беше подкрепен от ПП ГЕРБ.

Коментари към новината

Още новини от Политика