Новини от област Стара Загора и България

Затворихме границите на България за пристигащи от Англия заради нов щам

Затворихме границите на България за пристигащи от Англия заради нов щам
Divident.€U Divident.€U

От полунощ днес, 21 декември, до 31 януари догодина се забранява влизането на територията на България през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт на всички лица, които пристигат с начална точка на отпътуване от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Това нареди министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със своя заповед.

Мярката се налага заради открит нов щам на COVID-19, за който има данни, че се разпространява на територията на Обединеното кралство и Северна Ирландия.

На извънредна среща при премиера късно снощи беше взето решение да бъдат временно преустановени полетите от Великобритания до България и от България до Великобритания, считано от тази нощ - от 00:00 часа на 21 декември 2020 година до 31 януари 2021 година.

Забраната не се отнася за българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България, както и членовете на техните семейства.

Пристригането си в България те подлежат на задължителна 10-дневна карантина в дома си или в друго място за настаняване, в което са посочили, че ще пребивават.

Коментари към новината

Още новини от Здраве