Новини от област Стара Загора и България

Поп звезди ще садят гора край Стара Загора за юбилей на диригент

Поп звезди ще садят гора край Стара Загора за юбилей на диригент
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Над десет от най-големите звезди на българската естрада и опера ще се включат в благотворителен концерт по случай 60-годишния юбилей на известния диригент от Държавна опера Стара Загора, Красимир Къшев. Идеята на Къшев е с набраните средства да бъдат закупени фиданки, които да бъдат засадени в курията на старозагорския квартал "Дъбрава".

Сред приятелите на юбиляра, потвърдили, че ще се включат в благотворителния концерт са Орлин Горанов, група "Диана Експрес" начело със създателят й Митко Щерев и вокалът Илия Ангелов, виртуозните китаристи проф. Цветан Недялков и доц. Веселин Койчев, пианистът и диригент Нелко Коларов, актьорът и тв водещ Ники Априлов и много други. В концерта ще прозвучат и специално подготвени от звездите песни, разказващи за важни събития от живота на Красимир Къшев.

"Искам да оставя нещо за младите хора на Стара Загора и така в мен се зароди идеята за залесяване на гора. Без да се замислят, всички изброени мои приятели се съгласиха благотворително да вземат участие в концерт, средствата от който да бъдат насочени към закупуването на фиданки, които да засадя край Стара Загора.

За жалост тази инициатива не успя да се осъществи през 2020 година, поради пандемията от COVID-19. Но през идната 2021 година, при благоприятна обстановка, старозагорци ще могат да се насладят на един великолепен благотворителен концерт под надслов „Да посадим гора за нашите деца", разказа Къшев.

60-тия рожден ден на талантливия диригент беше на 19 май, тази година, но заради локдауна тогава инициативата беше отложена. Сега той е решил да даде частичен старт на своята лично дарена гора на 19 декември, когато той заедно с приятели, ще положат основите на Гората като засадят първите 600 фиданки в дъбравската курия. Сред залесителите ще бъдат и рокаджиите от група "Пърфект Стрейнджърс".

"Това са дръвчета от вида цер, които ми бяха подарени от мой голем приятел като подарък за рождения ми ден", обясни Красимир Къшев за "Дивидент Стара Загора". Мястото на залесяването съгласувано с Държавно горско стопанство - Стара Загора и Регионална дирекция по горите – Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Общество