Новини от област Стара Загора и България

"Интерпро СА" ще строи производствена база в Индустриална зона „Загоре“ за 2 млн. лева

2736 09/12/2020 17:00 Икономика Бизнес
Интерпро СА ще строи производствена база в Индустриална зона  Загоре  за 2 млн. лева
Divident.€U Divident.€U

Старозагорската фирма „Интерпро СА“ е внесла инвестиционно предложение за закупуване на 4,3 дка в Индустриална зона "Загоре". Общата инвестиция в проекта ще бъде в размер на 2 млн.лева и включва изграждане на производствена база и оборудването ѝ с машини. Плановете са строителството на новото предприятие да започне през следващата година. В момента във фирмата работят 8 души. Очаква се след изграждането на новата база, броят им да стане 20.

В бъдещата си производствена база "Интерпро СА" ще произвежда метални конструкции за иновативни LED съоръжения, които се изнасят в Западна Европа и САЩ. „Това е патентован продукт, който се произвежда в Германия и се изнася в целия свят. Ние произвеждаме само малка част от този продукт. Тези изделия намират приложение във всяка една сфера", уточни за Divident.€U мениджърът по продажбите на фирмата, Армин Саркисян.

В момента "Интерпро СА" има производство в малък цех в село Опан. "Искаме да се разширим и да дадем добри възможности за още по-качествено производство", посочи Саркисян.

Фирмата работи по проект към програма „Иновации и конкурентоспособност“, който ще даде възможност за немане на още работници за нуждите на производството. 

„Интерпро СА“ ЕООД оперира на международните пазари от 2011 г. и се занимава предимно с изграждане на метални тръбни конструкции, монтаж на газоповоди, резервоари, съдове под налягане.

Ръководството на Индустриална зона „Загоре“ вече е готово с целия необходим набор от документи за сключване на сделката - оценка на имота, две оценки от независим оценител, скици, данъчни оценки. Внесено е и предложение за продажба на имота до двамата собственици – община Стара Загора и Национална компания „Индустриални зони“.

Предложението за продажба на имота на „Интерпро СА“ ще бъде гласувано на сесията на Общинския съвет в Стара Загора на 17 декември. Към средата на януари догодина ще се проведе общо събрание на акционерите на Индустриална зона “Загоре“, като за представител на зоната е избран общинският съветник Диан Димитров.

Над 50 дка, тоест половината от наскоро изградената Индустриална зона "Загоре", вече са продадени. „Интерес към закупуване на индустриални площи в Стара Загора има. В рамките на ноември и първата половина на декември на посещение в зона „Загоре“ са били 3 чуждестранни фирми.

В единия от случаите става въпрос за инвеститор в областта на производството на етерични масла, а в другия - за производство в областта на енергийната сфера, казва директорът на зоната Радослав Танев. Фирмите се интересуваха от терени по-големи от 20 дка, докато в зоната терените са с площ от 4,3 дка до 16,5 дка, подчерта той.

Цялата площ на индустриална зона "Загоре" е 115 хил. кв.м. Разполага с напълно изградена инфраструктура и всичко необходимо за стартране на бизнес.

Коментари към новината

Още новини от Икономика