Новини от област Стара Загора и България

Лекари и лаборант са сред търсените специалисти в Бюрото по труда

Лекари и лаборант са сред търсените специалисти в Бюрото по труда
Divident.€U Divident.€U

Бюрото по труда в Стара Загора обяви свободни работни места за лекар със специалност акушерство и гинекология и лекар, образна дигнастика. Сред търсените специалисти с висше образование са също 10 чертожници и специалист труд и работна заплата. Сред обявените свободни работни места за хора със средно образование са организатор производство, касиер, кранисти.
Във връзка с прието постановление на Министерски съвет ноември 2020 г., от 30.11.2020 г. (понеделник) Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проект „Запази ме”, финансиран чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
Целта на операцията е приоритетно да се предостави подкрепа за запазване заетостта на служителите в предприятия, които директно са преустановили стопанската дейност в резултат от наложени противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.
Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 50 млн. лева.
С тази мярка ще се предоставя подкрепа чрез изплащане по 24 лв. на ден за периода на неплатен отпуск на всяко лице, осигурено на пълно работно време или пропорционално на уговореното работно време в трудовия договор.
Лицата могат да получават компенсации за периода на ползване на неплатен отпуск по реда на чл. 160, ал. 1 или чл. 173а, ал. 2 от КТ след 29.10.2020 г., но за не повече от 60 дни.
Ако родител получава месечна целева помощ по реда на ПМС № 218 от 17.08.2020 г. към Агенцията за социално подпомагане, няма право на компенсация по проект „Запази ме” към Агенция по заетостта, напомнят от Бюрото по труда в Стара Загора.
Заявлението и приложенията към проекта се подават в дирекции "Бюро по труда” от работодателите, чиито работници и служители желаят да получават компенсации по проект „Запази ме” по следните начини:
o по електронен път, по реда на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги или с персонален идентификационен код чрез Системата за сигурно електронно връчване /ССЕВ/, подписани с квалифициран електронен подпис /КЕП/;
o с препоръчано писмо с обратна разписка чрез лицензиран пощенски оператор;
o на хартиен носител при спазване на ограниченията и изискванията за работа, съобразно актуалните мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.
Подробна информация за условията по Проекта може да бъде намерена на официалната страница на Агенцията по заетостта.
Ето и свободните работни места, обявени към 4.12.2020 година:

1. РАБОТНИ МЕСТА ЗА СПЕЦИАЛИСТИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ


 1 специалист, труд и работна заплата
 1 лекар, акушерство и гинекология
 1 лекар, образна диагностика
 1 медицински лаборант
 10 чертожници

2. РАБОТНИ МЕСТА ЗА СПЕЦИАЛИСТИ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ

 1 организатор, производство
 1 асистент, офис
 1 експерт, външна търговия
 2 кранисти
 2 тапицери
 2 шивачи
 1 касиер
 1 огняр газ


3. РАБОТНИ МЕСТА ЗА СПЕЦИАЛИСТИ С РАБОТНИЧЕСКИ ПРОФЕСИИ


 1 автомонтьор
 4 заварчици
 1 стъкломияч
 2 маникюрист
 3 обслужващ, бензиностанция
 2 санитари
 5 багеристи
 2 огняр
 1 водач на мотокар

Коментари към новината

Още новини от Общество