Новини от област Стара Загора и България

Удължаване на учебната година от I-ви до VI-ти клас обмислят управляващите

Удължаване на учебната година от I-ви до VI-ти клас обмислят управляващите
Divident.€U Divident.€U

Учебната година може да бъде удължена за учениците от I-ви до VI-ти клас заради затварянето на училищата след петък. Това обмисля екипът на Министерство на образованието, съобщи министър Красимир Вълчев пред БНР.

 "Тоест ако училищата решат следващите седмици да провеждат дейности по интереси, проектни дейности, всякакъв тип занимания в електронна среда, да отложат учебните седмици за юни месец. От 1-ви до 6-и клас имаме две седмици маневреност през юни месец. От 7-и до 12-и клас не искаме да навлизаме през юли месец. Педагогическите съвети ще решат тази проектна седмица кога да я оставят.

Ако я оставят за края на годината, могат и екскурзии да организират включително. Надеждата ни е, че до Коледа ще бъде пълното преустановяване на учебния процес в образователните институции.

След Нова година най-вероятно пак ще имаме необходимост от преустановяване, но то ще бъде частично, с редуване".

Очаква се училищните бюджети през следващата седмица да бъдат подкрепени с 15 милиона лева допълнително за закупуване на лаптопи, таблети, дезинфектанти и апаратура за пречистване на въздуха. Средствата ще подволят до края на тази учебна година в системата на образованието да влязат 100 000 нови компютъра, допълни министър Красимир Вълчев.

Коментари към новината

Още новини от Образование