Новини от област Стара Загора и България

Доставят апаратура за даряване на кръвна плазма в Стара Загора

Доставят апаратура за даряване на кръвна плазма в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

На този етап кръвна плазма може да се дарява само в София. На редовното онлайн заседание на Министерския съвет обаче стана ясно, че здравният министър Костадин Ангелов ще се ангажира необходимата апаратура за даряване на кръвна плазма да бъде инсталирана още в Стара Загора, Пловдив и Плевен.
От следващия понеделник във Варна да може да се дарява кръвна плазма от преболедували коронавируса при абсолютно всички изисквания за безопасност.

Това изиска премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на МС. Премиерът нареди при необходимост правителствените хеликоптери да се използват за транспортирането на пациенти в тежко състояние.

„Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло! Успокойте хората, в такива моменти има нужда. А през това време икономиката и финансите да действат, за да покриваме разходите и да се измъкнем от пандемията. Най-лесното е да излезеш с една заповед - локдаун. Но защо трябва да е със заповеди, защо трябва да е с извънредно положение или насила? Трябва да пазиш себе си - това правят по света!“, коментира Бойко Борисов.

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве