Новини от област Стара Загора и България

Проф. Николай Михайлов е новият Доктор Хонорис Кауза на Тракийския университет

Проф. Николай Михайлов е новият Доктор Хонорис Кауза на Тракийския университет
Divident.€U Divident.€U

Проф. д. ик. н. инж. Николай Михайлов беше удостоен с почетното звание Доктор Хонорис Кауза за дългогодишно сътрудничество и значителен принос към подобряването на инфраструктурата на Тракийски университет – Стара Загора.

Той беше избран по предложение на ректора, доц. д-р Добри Ярков, с пълно единодушие от членовете на Академичния съвет на тържествено заседание на 21-ви октомври с Протокол №11.

Проф. Николай Михайлов е Председател на Надзорния съвет на "Трейс Груп Холд" АД и Председател на Обществения съвет на Фондация "Трейс за хората". В три последователни мандата (от 2012 г. до м. юли, 2020 г.) проф. Николай Михайлов е ръководител на катедра "Пътища и транспортни съоръжения" към Факултета по транспортно строителство при Университета по архитектура, строителство и геодезия  – гр. София.

На церемонията проф. Михайлов получи диплома, медал, плакет, тога и церемониална шапка – символи на университета. В академичното си слово проф. Михайлов представи лекция на тема „Управление на корпоративни системи“, а в почетната книга завеща на Тракийски университет посланието: „ Човекът е незавършен, не несъвършен. Един от най-важните житейски уроци е да оставим сърцето да говори, да мечтаем дръзко и мъдро… Важна е не скоростта, а пътят, който избираме, за да стигнем до края.“

Сред гостите на новия Доктор Хонорис Кауза бяха областният управител на Стара Загора Гергана Микова, заместник–кметът на Стара Загора инж. Янчо Калоянов, проф. Марин Добрев – директор на Градската художествена галерия, доц. Алексей Стоев – директор на Астрономическа обсерватория „Юрий Гагарин“, общински съветници, културни дейци, бизнес-партньори, журналисти и семейството му.

Коментари към новината

Още новини от Образование