Новини от област Стара Загора и България

Второ отделение за болни с коронавирус отвориха в болницата в Стара Загора

Второ отделение за болни с коронавирус отвориха в болницата в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Още едно отделение за пациенти с коронавирусна инфекция работи от неделя, 18 октомври, в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".

Новото отделение е разположено в сградата на бившата пулмологична клиника и разполага с 20 места, каза за Divident.€U началникът на Клиниката по инфекциозни болести към болницата, проф. д-р Лилия Пекова.

Първите пациенти са били настанени в него още вчера. "В неделния следобед в клиниката имаше 42-ма пациенти, от които 27 бяха доказани за наличие на Covid-19, за още трима резултатите се очакват днес", посочи проф. Пекова. По протокол ковид отделението в Клиниката по инфекциозни болести разполага с 35 легла, голямата част от които вече са заети. Затова част от новите паценти са настанени в новооткритата база за лечение на ковид.

„Очаквам ръстът на болни с коронавирус да продължи. Затова болничното ръководство има готовност за разкриване на още легла при необходимост“, допълни проф. Пекова.

Интервю по темата: Проф. д-р Лилия Пекова: Лекуваме пациентите с коронавирус по най-добрите методики в света

Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф. д-р Ст.Киркович“ разполага с всички най-надеждни лекарства, които се прилагат в световната практика в борбата с новия вирус. Борбата с него остава трудна. Проф. Пекова призова хората да ползват маски дори на открито, когато има струпвания на хора, защото вирусът може да се предаде и докато чакаме на автобусна спирка.

Коментари към новината

Още новини от Здраве