Новини от област Стара Загора и България

Заради болен от коронавирус Старозагорската опера отлага премиерата на "Отело"

Заради болен от коронавирус Старозагорската опера отлага премиерата на Отело
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Хорист от състава на Държавна опера в Стара Загора е дал положителна PCR проба за коронавирус. Той е вдигнал температура и е направил теста по предписание на личния си лекар. Хористът се лекува в домашни условия и е в добро състояние.

Заедно с него е карантиниран още един артист от операта в Стара Загора, с когото хористът е имал контакт. Това съобщи за Divident.EU директорът на операта в Стара Загора Огнян Драганов.

Заради случая съставът на хора и на оркестъра са пуснати в двуседмична самоподготовка в домашни условия. Останалите оперни артисти и балетът продължават работа, уточни Драганов.

Насрочената за 23 октомври премиера на операта "Отело" се отлага за 6 ноември. Отлага се и балетният спектакъл "Лебедово езеро", който вместо на 29 октомври ще се играе на 12 ноември.

"РЗИ направи проверка на място и установи, че всички противоепидемични мерки се спазват. Хористи, артисти, балетисти и оркестранти влизат от различни входове, по различно време, за да нямат пряк контакт помежду си", посочи Огнян Драганов. Преди работа се измерва температурата на всеки служител и се пита за здравословното му състояние.

В Държавна опера Стара Загора работят 300 души, а в хора на операта са 43-ма.

 

Коментари към новината

Още новини от Здраве