Новини от област Стара Загора и България

Гласуваме за "Кмет на годината" онлайн до 29 октомври

733 16/10/2020 09:53 Общество България
Гласуваме за Кмет на годината онлайн до 29 октомври
Divident.€U Divident.€U

От 15 октомври е в ход голямото национално онлайн гласуване за престижната награда "Кмет на годината". Допитването ще продължи до 29 октомври (включително) на платформата https://kmetnagodinata.bg/.

Гражданите ще оценяват работата на кметовете и екипите им за изминаващата тежка година в кризисното пандемично време в 8 категории

- Кмет на годината

- Кмет на гражданите

- Градска среда

- Спорт и младежки политики

- Инвестиции в образователната инфраструктура

- Демографска политика и инвитро програми

- Социални мерки по време на пандемия

- Smart City.

Традиционно в конкурса за всяка от категориите ще се гласува за малка община (с население под 20 000 жители), за средна (с население между 20 000 и 50 000 жители) и за голяма (с население над 50 000 жители).

Местните власти имаха трудната задача да запазят здрави общинските финанси, като едновременно създадат редица отстъпки за гражданите и бизнеса в извънредна за държавата и света ситуация. В същото време отново те трябваше да се погрижат и за хората в най-затруднено и неравностойно положение – възрастни, семейства с деца, ученици, пишат организаторите от сайта Kmeta.bg.

Победителите от националното онлайн допитване ще бъдат обявени на тържествена церемония. Тя ще се състои на 30 октомври и ще бъде излъчена в ефира на БНТ 1.

Конкурсът "Кмет на годината” се организира за осма поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg. През годините „Кмет на годината“ се превърна в събитие както за гражданите на България, така и за градоначалниците, оценявайки ползотворната работа и инициативи, които те провеждат на общинско ниво.

Коментари към новината

Още новини от Общество