Новини от област Стара Загора и България

Откриха обновената общинска Спортна зала "Стара Загора" до ДЗУ

2316 05/10/2020 14:00 Спорт Стара Загора
Откриха обновената общинска Спортна зала Стара Загора до ДЗУ
Divident.€U Divident.€U

С тържествен водосвет днес беше открита възобновената Общинска спортна зала "Стара Загора", популярна като зала ДЗУ.

"Обновяването на спортна зала "Стара Загора" стартира още преди 2 години, когато беше разширено игралното поле, бяха закупени нови и модерни баскетболни кошове, както и нова електронна система. Дойде дългоочакваният момент тази година да успеем да подменим и най-важната част от едно спортно съоръжение, а именно спортната настилка", каза по време на официалната церемония ресорният зам.- кмет Красимира Чахова. Тя допълни, че по време на ремонтните дейности е подменена и дограмата на цялата сграда. По този начин всички клубове, които тренират на територията на спортната зала, ще могат да осъществяват един тренировъчен процес при едни добри и комфортни условия. Чахова благодари на фирмата изпълнител "Зара Строй" ООД, която е спазила сроковете на ремонта и по този начин не е нарушила процеса по подготовка на отборите за предстоящите шампионати.

По време на откриването бяха поднесени специални плакети за отлични спортни постижения на баскетболните отбори на момичета и момчета до 12 години, които завоюваха републиканските титли за 2020 г. "Най-малките ни донесоха безкрайна радост, което доказва, че всички инвестиции правени в спортните съоръжения са важни. Расте едно младо поколение, което допринася за продължението на баскетболната слава на Стара Загора", обясни още Чахова.

Имената на шампионите при момичетата и момчетата бяха съобщени съответно от Вилиана Кочева и Павел Маринов под нестихващите аплодисменти на присъстващите в залата.

Текст: Павлина Дудева

Снимки: Жейна Желева

Коментари към новината

Още новини от Спорт