Новини от област Стара Загора и България

Засадиха 20 хималайски кедъра по случай юбилей на българската статистика

Засадиха 20 хималайски кедъра по случай юбилей на българската статистика
Divident.€U Divident.€U

В новия парк на Стара Загора - "Артилерийски", днес бяха засадени 20 хималайски кедърчета. Инициативата е на служители от отдел „Статистически изследвания – Стара Загора“ при Националния статистически институт, а поводът - 140 години от създаването на българската държавна статистика.

Инициативата е насочена към проблемите на околната среда. „Идеята ни е да допринесем градът ни да стане още по-зелен. Нека бъдем полезни за нашия град, за чистия въздух и за една по-добра среда за живот на нашите деца“, сподели началникът на отдел „Статистически изследвания" в Стара Загора, Милена Караиванова. Тя подчерта, че мястото не е случайно, а е подбрано в съответствие с проектите за озеленяването на Стара Загора. Близостта му до административната сграда на НСИ ще допринесе за редовното обгрижване на новозасадените дръвчета от служители на Института.

Инициаторите изказаха благодарност към Община Стара Загора за подкрепата в тази благородна инициатива. В кампанията участие взе и секретарят на местната администрация Делян Иванов, който допълни, че Община Стара Загора ще продължи своето добро партньорство с НСИ и ще помогне в работата по предстоящото през 2021 година национално преброяване на населението.

Фиданки бяха засадени и от зам.-областния управител Красимир Червилов и общинския съветник Николай Диков.

Коментари към новината

Още новини от Общество